20:49 05.11.2021

Порошенко зустрівся з Павловським відразу після звільнення генерала з-під варти

3 хв читати
Порошенко зустрівся з Павловським відразу після звільнення генерала з-під варти

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко зустрівся з Ігорем Паловським і його дружиною відразу після звільнення генерала з-під варти.

Як повідомляє прес-служба "Євросолідарності", на зустрічі також були присутні керівник штабу партії Олександр Турчинов, народні депутати Ірина Геращенко та Ростислав Павленко.

"Звичайно, ми не могли залишитися осторонь. Я дуже зрадів, коли "Справа громад" як громадська організація, "Брати по зброї" як ветеранська організація, "Європейська солідарність" і наша фракція як політична організація – не залишилися байдужими всі. Декілька днів тому Олександр Валентинович підходить до мене і каже: "Я хочу, щоб ви знали, я перерахував 100 тисяч на генерала Павловського. Майже 6300 українців хто скільки міг –  як у біблійній притчі вдовиця, яка дає лепту, найдрібнішу монету, але вартує вона більше, ніж гори золота", - сказав Порошенко.

У свою чергу Павловський подякував Порошенку та всім небайдужим українцям за підтримку.

"Найголовніше в цій ситуації – це підтримка. Підтримка бойових побратимів, друзів, керівництва, яке, я вважаю, на той час витримало найбільшу навалу. Як Російської Федерації, так і економічну кризу... Я дуже вдячний побратимам. Вдячний політичній силі "Європейська солідарність". Я не хочу казати, що це партія. Я хочу сказати, що це – сила. Тому що ми все рівно переможемо. Ми переможемо цю ганьбу, яку вони пишуть у своїх підозрах", - наголосив він.

Як повідомлялося, Павловського відпустили з-під варти після внесення 18 млн грн застави, повідомив адвокат Ростислав Кравець.

У свою чергу прес-служба Державного бюро розслідувань (ДБР) пізніше повідомила, що заставу також було внесено за директора "Кузні на Рибальському" Валерія Шандру. Третій підозрюваний залишається під вартою.

Згідно з інформацією бюро, найближчим часом досудове розслідування у цій справі буде завершено, а матеріали кримінального провадження направлено на розгляд до суду.

Печерський райсуд Києва 12 липня обрав запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави в 475 млн грн Павловському у справі про постачання військової техніки низької якості.

У Державному бюро розслідувань наголосили, що суд обрав запобіжний захід уже четвертому підозрюваному у справі. 29 вересня Апеляційний суд відхилив скаргу захисників Павловського та залишив його під вартою з альтернативою застави майже 40 млн грн. Пізніше суму застави зменшили до 18 млн грн.

4 листопада збір коштів для внесення застави завершився: 2 млн 100 тисяч грн із загальної суми зібрали українські громадяни, ще 15,9 млн грн вніс Фондом сім'ї Петра Порошенка.

Раніше ДБР повідомило про підозру чиновникам "Кузні на Рибальському" (Київ) і Міноборони, зокрема Павловському, через постачання військової техніки низької якості.

"Голова правління "Кузні на Рибальському" підмовив заступника міністра оборони України укласти державний контракт саме з його підприємством. Представник міністерства дав вказівку підлеглим керівникам одного з департаментів Міноборони безперешкодно укласти державний контракт на будівництво катерів саме із зазначеним ПрАТ", - повідомив начальник слідчого відділу ДБР Олег Гриняк.

Крім того, за даними ДБР, було здійснено закупівлю для потреб ЗСУ санітарних автомобілів виробництва "Богдан Моторс", які не відповідають встановленим вимогам і не можуть використовуватися у Збройних силах.

Сума збитків за двома епізодами, за даними слідства, становить понад 475 млн грн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА