21:25 05.11.2021

Зеленський обговорив із Генсеком Ради Європи захист прав людини у тимчасово окупованому Криму та Донбасі

2 хв читати
Зеленський обговорив із Генсеком Ради Європи захист прав людини у тимчасово окупованому Криму та Донбасі

Президент України Володимир Зеленський обговорив із Генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич питання захисту прав людини у тимчасово окупованому Криму та Донбасі, повідомила прес-служба глави держави.

"Упевнений, що діяльність вашої організації в цьому виключно важливому для нас напряму лише посилюватиметься", – наголосив президент України.

Глава держави відзначив активізацію взаємодії України в рамках Ради Європи та зазначив, що це вже другий візит Марії Пейчинович-Бурич до України цього року.

"Хочу висловити вам та вашим колегам подяку за велику увагу Україні, за підтримку суверенітету та територіальної цілісності нашої держави", – сказав Володимир Зеленський.

Президент також наголосив на важливості представлення Ради Європи на установчому саміті "Кримської платформи", що відбувся 23 серпня.

"Ми були раді вітати вас у Києві та розраховуємо на подальше активне залучення експертів Ради Європи до роботи цього міжнародного механізму деокупації Кримського півострова", – зазначив глава держави.

Було окремо обговорено практичні модальності залучення Генерального секретаря Ради Європи до моніторингу ситуації з правами людини на тимчасово окупованих територіях України відповідно до норм міжнародного права та національного законодавства нашої держави.

Президент наголосив на тому, що українська сторона очікує першої доповіді Марії Пейчинович-Бурич щодо ситуації з правами людини у тимчасово окупованому Криму і готова до співпраці у цьому важливому напряму.

"Переконаний, що ваш візит на адміністративну межу з Автономною Республікою Крим дав змогу глибше зрозуміти важливість цього питання та допоможе при підготовці доповіді", – зазначив Зеленський.

Володимир Зеленський окремо закликав генерального секретаря сприяти залученню всіх механізмів цієї міжнародної організації для звільнення українців, які Російська Федерація незаконно утримує на тимчасово окупованих територіях України та РФ.

Як повідомляється, Зеленський та Марія Пейчинович-Бурич торкнулися питань практичної підтримки з боку Секретаріату Ради Європи європейської інтеграції України, зокрема, у сферах захисту прав людини, забезпечення верховенства права та розвитку.

У цьому зв’язку Президент поінформував Генерального секретаря Ради Європи про підписання ухваленого Верховною Радою антиолігархічного закону. Як було домовлено між Володимиром Зеленським і головою Європейської комісії «За демократію через право» (Венеціанська комісія) Джанні Букіккіо, текст закону в редакції, яку підписав Глава держави, буде надано комісії для розгляду та підготовки висновку.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА