07:21 06.11.2021

Глава ЦРУ вирушив до Москви, щоб визначити наміри Росії щодо України

2 хв читати
Глава ЦРУ вирушив до Москви, щоб визначити наміри Росії щодо України

Метою візиту директора ЦРУ Вільяма Бернса до Москви було розібратися в намірах Росії щодо України і попередити про увагу, яку Вашингтон приділяє переміщенням російський військ біля українського кордону, повідомив телеканал CNN.

"Президент Джо Байден на початку цього тижня направив директору ЦРУ Вільяма Бернса до Москви, щоб попередити Кремль про те, що США уважно стежать за нарощуванням російських військ поблизу кордону з Україною, і спробувати визначити мотиви дій Росії", - йдеться у повідомленні телеканалу з посиланням на власні джерела.

У ньому стверджується, що "США дедалі більше стурбовані нерегулярним переміщенням російських військ і техніки поблизу північного кордону з Україною".

CNN зазначає, що "адміністрація Байдена в останні дні активізувала свої зусилля щодо деескалації напруження, що зростає, у відносинах між Москвою і Києвом".

Шеф ЦРУ висловив побоювання США щодо того, що Росія "близька до того", щоб використовувати експорт газу як важіль тиску в той час, як Україна та інші європейські країни, за прогнозами, можуть узимку зіткнутися з енергетичною кризою.

Прес-секретар Пентагону Джон Кірбі заявив у п'ятницю: "Ми продовжуємо спостерігати за незвичайною активністю російських військових поблизу кордону з Україною. Ми продовжуємо консультуватися із союзниками та партнерами на цю тему", - сказав він.

"Я не можу говорити про наміри Росії, я не можу вдаватися до деталей оцінок розвідки, але я зазначу, що будь-які дії Росії, спрямовані на ескалацію чи агресію, серйозно турбуватимуть США", - додав Кірбі.

Конгресмени-республіканці Майк Роджерс і Майк Тернер закликали президента США Джо Байдена розширити постачання зброї Україні та нарощувати військову присутність у Чорному морі, повідомило видання Defense News.

У листі до президента законодавці зазначили, що ці заходи необхідні для запобігання загрозі "нового вторгнення з боку російських військ".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА