07:57 06.11.2021

Добкін через суд вимагає скасувати ухвалу міськвиборчкому про обрання Терехова міським головою Харкова

2 хв читати
Добкін через суд вимагає скасувати ухвалу міськвиборчкому про обрання Терехова міським головою Харкова

Кандидат на посаду міського голови Харкова Михайло Добкін, який раніше вже обіймав цю посаду, і його адвокати подали до Харківського окружного адміністративного суду 4 нових позови, повідомив представник Добкіна, адвокат Анатолій Родзинський.

"Ці позови принципово відрізняються від поданих кілька днів тому тим, що в перших йшлося лише про порушення при транспортуванні з дільниці в район, а в нових позовах, йдеться про вкрадені на користь Терехова голоси, віддані харків'янами за кандидатів, які набрали менше 10%", - написав Родзинський на своїй сторінці у Facebook.

Він уточнив, що позови подано у зв'язку з розбіжностями, виявленими в ході звірки підсумкових протоколів міської та районних територіальних виборчих комісій з протоколами (з мокрими печатками) підрахунку голосів на дільницях, які є у команди Добкіна. За словами Родзинського, такі розбіжності були виявлені у 4 районах. За кожним із них заявники вимагають скасувати протокол районної ТВК, а також скасувати протокол міської ТВК та її постанову про обрання Терехова міським головою Харкова. Крім того, заявники вимагають перерахувати голоси на тих ділянках району, де було виявлено розбіжність.

Раніше юристи Добкіна подали до Харківського окружного адміністративного суду позови із вимогою провести перерахунок голосів на 132 дільницях.

Як повідомлялося, спостерігачі ОПОРИ зафіксували факт фальсифікації протоколу підрахунку голосів на користь Терехова на 40 (+715 голосів) у трьох районах Харкова.

Увечері 1 листопада міська територіальна виборча комісія встановила результати голосування, згідно з якими секретар Харківської міськради Ігор Терехов отримав перемогу у першому турі, здобувши 146 249 голосів виборців (50,66%). За його найближчого конкурента, колишнього міського голову Харкова Михайла Добкіна, проголосували 82 008 осіб (28,41%).

31 жовтня у Харкові пройшли позачергові вибори міського голови. Вони були призначені через смерть Геннадія Кернеса, обраного міським головою на виборах восени 2020 року. За даними міськвиборчкому, явка становила 28,29%.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА