12:13 06.11.2021

51-річного уродженця Херсона судитимуть за спробу підпалити приміщення Офісу омбудсмена та Верховного Суду

1 хв читати
51-річного уродженця Херсона судитимуть за спробу підпалити приміщення Офісу омбудсмена та Верховного Суду

Печерська окружна прокуратура Києва направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо навмисних підпалів приміщень державних органів у столиці України.

Як повідомила прес-служба Київської міської прокуратури, 51-річний уродженець Херсона 26 серпня вдень кинув пляшку із запальною сумішшю до дверей приміщення Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, розташованого на вулиці Інститутській, а також підпалив вхідні двері Касаційного кримінального суду Верховного Суду, розташованого на вул. Орлика.

Зазначається, що зловмисник "чітко спланував зазначені злочини та заздалегідь підготував необхідні знаряддя". Він пересувався на моноколесі.

"Мотивом зазначених злочинів стало його невдоволення діяльністю державних органів щодо вирішення його особистих сімейних проблем", - зазначено в повідомленні.

За результатами проведеного досудового розслідування чоловікові пред'явлено обвинувачення за ч. 2 ст. 194 КК України - умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Діями зловмисника завдано збитків на суму майже 100 тис. грн. До обвинуваченого заявлено цивільні позови щодо відшкодування майнової шкоди на зазначену суму.

Судово-психіатрична експертиза встановила, що чоловік осудний. Наразі він перебуває під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА