19:27 06.11.2021

У Середземне море увійшло американське судно гідроакустичної розвідки

1 хв читати
У Середземне море увійшло американське судно гідроакустичної розвідки

Американське судно HOS Red Rock, яке використовується ВМС США як носій дослідної системи гідроакустичної розвідки SURTASS-E, зайшло в акваторію Середземного моря, випливає з даних міжнародної системи стеження за кораблями (AIS).

Оператор судна компанія Hornbeck Offshore має довгостроковий контракт із Командуванням морських перевезень ВМС США на надання послуг американським військовим щодо спостереження за підводними човнами ймовірного супротивника на загальну суму близько $40 млн.

Операції судна, призначеного для виконання завдань з метою нафтогазової індустрії в прибережних районах, вже раніше фіксувалися в Північній Атлантиці, зокрема на лінії протичовнової оборони НАТО між Гренландією, Ісландією та Великою Британією (GIUK), на якій розміщена гідроакустична протичовнова звукова система спостереження SOSUS (Sound Surveillance System), біля Бермудських островів поблизу східного узбережжя США, а також поблизу Англії у протоці Ла-Манш.

Уся система модернізованої системи гідроакустичної розвідки SURTASS-E (Surveillance Towed Array Sensor System Expeditionary) за винятком пристрою вибірки і постановки антени, що буксирується, складається з окремих модулів, кожен з яких поміщається в стандартний ISO контейнер і розміщується безпосередньо на палубі судна. Усього таких контейнерів сім. У них знаходиться все обладнання системи, включно з постом обробки інформації, що надходить з антени і пост зв'язку передання отриманих даних супутниковим каналом зв'язку.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА