07:15 07.11.2021

Профспілка педагогів закликає владу відкласти до 8 грудня усунення невакцинованих освітян

2 хв читати
Профспілка педагогів закликає владу відкласти до 8 грудня усунення невакцинованих освітян

Центральний комітет Профспілки працівників освіти та науки України звернувся до Кабінету міністрів, Міністерства охорони здоров'я та Міністерства освіти і науки з проханням відкласти усунення невакцинованих від СОVID-19 працівників навчальних закладів з 8 листопада на 8 грудня.

"Відсторонення від роботи вже з 8 листопада може спричинити непередбачувані ситуації, які призведуть до порушення вимог щодо створення необхідних умов для перебігу освітнього процесу, неможливості обслуговування котелень, харчоблоків, охорони будівель, унеможливлення заміни відсутніх педагогів тощо", - повідомляється у зверненні на сайті профспілки.

У профспілці зазначили, що утворилася складна ситуація у зв'язку з працівниками навчальних закладів, які відмовляються чи ухиляються від проведення обов'язкових профілактичних щеплень проти СОVID-19. Хоча кількість освітян, які ухвалюють рішення вакцинуватися, збільшується щодня.

При цьому, посилаючись на норми статті 32 Кодексу законів про працю України щодо повідомлення працівників про зміну істотних умов праці не пізніше ніж за два місяці, профспілка закликає перенести терміни реалізації наказу МОЗ та постанову Кабміну щодо відсторонення не раніше 8 грудня.

Раніше повідомлялося, що наказом Міністерства охорони здоров'я України № 2153 було затверджено перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням, із включенням до нього всіх працівників усіх навчальних та наукових установ. Відповідно до пункту 4 наказу, він набирає чинності через місяць з дня його офіційного опублікування.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА