19:06 07.11.2021

Один український військовий загинув у неділю на Донбасі, двох поранено

2 хв читати
Один український військовий загинув у неділю на Донбасі, двох поранено

Український військовослужбовець загинув у неділю внаслідок порушення режиму припинення вогню російськими найманцями на сході України в неділю станом на 17:00, ще двоє отримали поранення та госпіталізовані, повідомляється на сторінці Операції об'єднаних сил у Facebook.

"У результаті ворожих дій один військовослужбовець отримав поранення, несумісне з життям, ще двоє отримали поранення. Військовим надано медичну допомогу, вони евакуйовані до лікувального закладу. Стан здоров'я одного пораненого – середньої тяжкості, іншого – задовільний", - йдеться у повідомленні.

За даними штабу, з початку доби російські найманці вісім разів порушили режим припинення вогню, два з яких - із застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння. Під час обстрілів противник відкривав вогонь із гранатометів різних систем і стрілецької зброї, а також мінометів калібру 120 мм.

Поблизу населених пунктів Гнутове та Водяне бойовики задіяли безпілотники та скинули постріли ВОГ-17. Крім того, на Луганщині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно, типу "Орлан-10", із перетином лінії зіткнення.

"Наші захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене мінськими домовленостями озброєння, і змусили противника припинити обстріли. Завдяки зусиллям українських воїнів рубежі наших підрозділів залишилися колишніми", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, станом на 11:00 з боку російських найманців порушення режиму вогню ще не фіксувалися, про жертви не повідомляли. Пізніше на сторінці Української делегації для участі у Трьохсторонній контактній групі (ТГК) для врегулювання ситуації на сході України з'явилося повідомлення, що російські найманці в неділю скинули боєприпаси ВОГ-17 на позиції ЗСУ на схід від Маріуполя Донецької області.

"За останні два дні російські збройні формування активно використовували свої БПЛА для атаки позицій Збройних сил України. А саме: вчора на напрямку н.п. Болотене (22 км на північний схід від Луганська) один БПЛА був збитий українськими підрозділами у безпосередній видимості патруля СММ ОБСЄ; Сьогодні на напрямках Саханка - Водяне, Пікузи - Гнутове використовували ще два. У всіх випадках ворожі БПЛА були споряджені боєприпасами типу ВОГ-17 (по два), а сьогодні скинули їх на позиції ЗС України", - йшлося в повідомленні.

Про втрати внаслідок скидання боєприпасів із БПЛА противника у неділю не повідомлялося.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА