19:48 07.11.2021

Харківський окружний адмінсуд відмовив "Опорі" у повторному перерахунку голосів на 40 дільницях

2 хв читати
Харківський окружний адмінсуд відмовив "Опорі" у повторному перерахунку голосів на 40 дільницях

Харківський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позовів Громадянської мережі "Опора" до Новобаварської, Основ'янської та Холодногірської територіальної виборчої комісії (ТВК), а також міської ТВК як співвідповідача.

"За всіма трьома позовами відмовили. Подаватимемо апеляцію", - повідомили кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" в "Опорі".

"Опора" подала позови до Новобаварської, Основ'янської та Холодногірської ТВК з вимогою визнати їх дії щодо встановлення підсумків голосування з виборів міського голови Харкова протиправними та зобов'язати Новобаварську та Основ'янську ТВК провести повторний підрахунок голосів на дільницях, де виявлено розбіжності, а Холодногірську ТВК відміткою "Уточнений" про підсумки голосування з урахуванням достовірних відомостей. Відповідачем у всіх трьох позовах була Харківська міська територіальна виборча комісія.

"Опора" вимагала визнати протиправними дії щодо складання протоколу міської ТВК про результати голосування та скасувати її протокол та постанову про визнання обраним міським головою секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова. "Опора" також вимагала зобов'язати міську ТВК утриматися від ухвалення рішення про реєстрацію Терехова міським головою до складання протоколу про результати голосування щодо позачергових виборів із позначкою "Уточнений".

Як повідомлялося, спостерігачі "Опори" зафіксували факт фальсифікації протоколів підрахунку голосів на користь секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова на 40 (+715 голосів) дільницях у трьох районах Харкова.

Увечері 1 листопада міська територіальна виборча комісія встановила результати голосування, згідно з якими секретар Харківської міськради Ігор Терехов здобув перемогу у першому турі, здобувши 146 тис 249 голосів виборців (50,66%). За його найближчого конкурента, колишнього міського голову Харкова Михайла Добкіна, проголосували 82 тис 008 осіб (28,41%).

31 жовтня у Харкові пройшли позачергові вибори міського голови. Вони були призначені через смерть Геннадія Кернеса, обраного міським головою на виборах восени 2020 року. За даними міськвиборчкому, явка становила 28,29%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА