07:23 08.11.2021

Британія уникне обмежень на Різдво, якщо достатня кількість людей отримають бустерну дозу вакцин від COVID-19

2 хв читати
Британія уникне обмежень на Різдво, якщо достатня кількість людей отримають бустерну дозу вакцин від COVID-19

Великій Британії вдасться зустріти Різдво без обмежень, якщо достатня кількість жителів країни вакцинується бустерною - третьою дозою вакцини проти COVID-19, заявив глава британського МОЗ Саджид Джавід.

"Я настійно закликаю всіх, хто має право на бустерну дозу вакцини від COVID-19 або вакцину від грипу, якнайшвидше отримати її", - наводить його слова видання The Guardian.

"Якщо ми всі діятимемо разом, і кожен зіграє свою роль, ми зможемо пройти крізь цю важку зиму, уникнути повернення обмежень і насолодитися Різдвом", - наголосив він.

Міністр додав, що ще не пізно сходити вакцинуватися тим, хто поки не отримав першу чи другу дозу вакцин.

За інформацією The Guardian, бустерну дозу вакцин у Великій Британії отримали майже 10 млн осіб, що Джавід назвав "феноменальним досягненням за два місяці". При цьому наступного тижня влада запросила для отримання третьої дози вакцин 3 млн осіб в Англії.

Видання нагадує, що бустерна доза вакцин зараз доступна у Великій Британії для осіб старше 50 років і для тих, кому найбільше загрожують серйозні наслідки через зараження COVID-19.

За даними британського МОЗ, в Англії близько 30% жителів старше 80 років і 40% старших 50 років ще мають отримати бустерну дозу вакцин.

The Guardian нагадує, що заклики Джавіда пролунали після того, як один із провідних британських фахівців у галузі медицини та директор міжнародного благодійного фонду Wellcome Trust Джеремі Феррар заявив, що криза з COVID-19 далека від завершення, і ситуація у Великій Британії викликає занепокоєння. Він виступав прихильником стратегії, яка передбачає одночасно вакцинацію та такі заходи щодо стримування інфекції як масштабніше носіння масок і тестування на коронавірус. Проте, зазначає The Guardian, уряд поки що відмовляється обирати такий варіант дій.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometers, з початку пандемії у Великій Британії було діагностовано понад 9,27 млн заражень, понад 141,7 тис. пацієнтів з COVID-19 померло, а понад 7,56 млн осіб одужало.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА