07:27 08.11.2021

У Мінтрансі Білорусі вважають обвинувачення авіакомпанії "Білавіа" в організації перевезень мігрантів неспроможними

1 хв читати
У Мінтрансі Білорусі вважають обвинувачення авіакомпанії "Білавіа" в організації перевезень мігрантів неспроможними

У білоруському Мінтрансі прокоментували звинувачення "Білавіа" в організації перевезень мігрантів.

"Тема самої посадки літака Ryanair вже відійшла на другий план і вже перестала виправдовувати ті санкції, які введені щодо Білорусі. Тому виникла тема обвинуватити "Білавіа" в організації міграційних потоків. Ми кілька разів наголошували на тому, що "Білавіа" ніколи не виконувала польоти за тими напрямками, в яких нас обвинувачують. Просто вигадується якась дичина, іншого слова навіть підібрати не можу", - заявив директор департаменту авіації міністерства транспорту та комунікацій Білорусі Артем Сікорський в ефірі телеканалу СТВ у неділю.

"Нас звинувачують, що ми збільшили кількість рейсів до Туреччини. Давайте це розглянемо, чому це сталося. Коли ви брязнули цією залізною завісою, люди полетіли через Туреччину, щоб дістатися якось до цієї Європи. У нас все чітко розписано, хто на цих бортах літає. Приїжджайте, подивіться, ми готові надати всю інформацію", - сказав Сікорський.

"Другий момент. Як авіакомпанія може відрізнити мігранта від не мігранта. Людина купує квиток, на підставі чого ми можемо йому заборонити переліт? Адже ми тоді звернулися до наших європейських партнерів: опублікуйте перелік країн, націй, національностей, віросповідань – за будь-якою ознакою. Скажіть, ці люди не можуть користуватися повітряним транспортом", - заявив голова департаменту авіації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА