07:35 08.11.2021

Українське питання порушувалося під час візиту директора ЦРУ до Москви

2 хв читати
Українське питання порушувалося під час візиту директора ЦРУ до Москви

Тема України обговорювалася під час недавнього візиту до Москви директора ЦРУ Вільяма Бернса, заявив заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков.

"Що стосується обговорення України під час недавнього перебування в Москві директора ЦРУ, то так, ця тема звучала. Але вона постійно звучить у ході контактів з американськими представниками, які відповідають за російський напрям, за ситуацію у так званій "великій Євразії", - сказав він "Інтерфаксу" у суботу.

Газета The Washington Post оприлюднила дані про нібито "відновлення пересувань російських військ біля українського кордону". У публікації йдеться, що останнім часом у соціальних мережах з'явилися відеоролики, які показують "російські військові потяги та автоколони, що перевозять велику кількість військової техніки, включно з танками та ракетами, на півдні та заході Росії".

Тим часом, за даними телеканалу CNN, метою візиту директора ЦРУ Вільяма Бернса до Москви було розібратися у намірах Росії щодо України та попередити про увагу, яку Вашингтон приділяє переміщенням російський віск поблизу українського кордону.

"Президент Джо Байден направив директора ЦРУ Вільяма Бернса до Москви, щоб попередити Кремль про те, що США уважно стежать за нарощуванням російських військ поблизу кордону з Україною, і спробувати визначити мотиви дій Росії", - йдеться у повідомленні телеканалу, який посилається на свої джерела.

У ньому стверджується, що "США дедалі більше стурбовані нерегулярним переміщенням російських військ і техніки поблизу північного кордону з Україною".

CNN зазначає, що "адміністрація Байдена за останні дні активізувала свої зусилля щодо деескалації напруженості, що зростає, у відносинах між Москвою і Києвом".

Шеф ЦРУ висловив побоювання США з приводу того, що Росія "близька до того", щоб використати експорт газу як важіль тиску, тоді як Україна та інші європейські країни, за прогнозами, можуть узимку зіткнутися з енергетичною кризою.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА