20:36 08.11.2021

Масштабного переміщення військ РФ поблизу українського кордону не зафіксовано, але є активізація розвідки – нардеп Безугла

2 хв читати
Масштабного переміщення військ РФ поблизу українського кордону не зафіксовано, але є активізація розвідки – нардеп Безугла

Масштабного переміщення військових підрозділів Російської Федерації наразі біля українського кордону не зафіксовано, але є активізація збору інформації з боку російської розвідки, повідомила заступник голови парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар'яна Безугла (фракція "Слуга народу").

"Є переміщення (російських військ та озброєння поблизу українського кордону - ІФ), є якась активізація розвідки. Наприклад, з початку року зафіксовано 109 розвідувальних польотів авіації, тоді як за весь 2020 їх було 34. Також спостерігається посилення різних варіантів розвідки вздовж кордону з нами з боку Російської Федерації, тобто на тимчасово окупованих територіях. Дійсно, масштабного переміщення тих чи інших військових підрозділів нині не зафіксовано, але якась активація збору інформації присутня", - сказала парламентарій у коментарі журналістам після засідання комітету у понеділок увечері.

Водночас, вона зазначила, що біля українського кордону перебуває близько 92 тисяч представників особового складу військ РФ, а також ті підрозділи, які фактично є російськими, але діють як підрозділи "ДНР/ЛНР".

"Також тактичні групи є на кордоні, їх – 36, при цьому 31 з них там на постійній основі перебувають", – уточнила Безугла.

Крім того, вона наголосила, що ці дії слід розглядати разом із енергетичною кризою, яку РФ штучним шляхом створює для просування своїх інтересів у Європі.

"І якщо говорити про прогнози, то маємо акцент саме на гібридному характері війни, тобто збирання інформації, дислокація військ на кордоні, дії щодо дестабілізації ситуації всередині України та, насамперед, енергетичної в Європі", - додала Безугла.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ запобігла теракту, який росіяни планували здійснити в Києві 9 травня

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА