07:09 09.11.2021

Сенатори США ініціювали нові санкції щодо "Північного потоку 2"

2 хв читати
Сенатори США ініціювали нові санкції щодо "Північного потоку 2"

Шість американських сенаторів виступили за внесення поправки до оборонного бюджету США на 2022 фінансовий рік, що передбачає санкції щодо компанії Nord Stream 2 AG.

"З того часу, як адміністрація (президента США Джо - ІФ) Байдена відмовилася ввести обов'язкові санкції Конгресу щодо "Північного потоку 2" на початку цього року, Росія скоротила транзит газу через Україну і зосередила війська та військову техніку на українському кордоні. (…) Доти, доки адміністрація продовжуватиме ігнорувати двопартійну волю Конгресу, ми продовжуватимемо просувати законодавство, яке захищає наших союзників та інтереси в Європі, одночасно протидіятимемо проектам згубного впливу Кремля", - йдеться у заяві високопоставленого члена комітету Сенату із закордонних справ Джима Ріша, опублікованому на сайті комітету.

Поправка, що пропонується, вводить обов'язкові санкції щодо оператора проекту "Північний потік 2" - Nord Stream 2 AG.

Внесення поправки ініціювали сенатори-республіканці Джим Ріш, Роб Портман, Джон Баррасо, Рон Джонсон, Том Коттон та Тед Круз.

Адміністрація Байдена раніше цього року запровадила санкції проти кількох компаній, які підтримували "Північний потік 2", але не проти самої компанії-оператора цього проекту. У керівництві США вважали, що запровадження санкцій проти компанії-оператора газопроводу Nord Stream 2 AG погіршить відносини Вашингтона з їхнім ключовим союзником Німеччиною, але не зупинить проект. У зв'язку з цим США залишили в силі відведення від санкцій щодо цієї компанії.

Республіканці, як і багато демократів у США, стурбовані тим, що проект може збільшити залежність Європи від російського газу і дасть Москві важелі для тиску на трансатлантичних союзників Вашингтона.

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА