07:37 09.11.2021

Пентагон: Китай перешкоджає діям США в Індо-Тихоокеанському регіоні

1 хв читати
Пентагон: Китай перешкоджає діям США в Індо-Тихоокеанському регіоні

США докладають зусиль для того, щоб подолати перешкоди, які Китай створює на шляху до прагнення Сполучених Штатів розширити свою присутність в Індо-Тихоокеанському регіоні, заявив офіційний представник Пентагону Джон Кірбі на брифінгу.

"Очевидно, що вони (Китай - ІФ) вклали багато коштів, особливо у повітряні та морські можливості, які значною мірою призначені для того, щоб спробувати завадити Сполученим Штатам отримати доступ до певних районів в Індо-Тихоокеанському регіоні", - сказав він.

Чиновник зазначив: "Ми зосереджені на вирішенні цього складного завдання та забезпеченні того, щоб зберігати необхідні можливості та правильні оперативні концепції для виконання наших зобов'язань у галузі безпеки у цій частині світу".

Він наголосив, що Вашингтон виступає за вільний та відкритий Індо-Тихоокеанський регіон і має намір "продовжувати працювати над досягненням цієї мети за допомогою нашої мережі альянсів та партнерств".

"Ви чули, як держсекретар багато разів говорив про це, він вважає, що КНР - це наш виклик номер один (...). Ми зосереджені на розвитку можливостей, операційних концепцій, забезпеченні того, щоб у нас були ресурси та правильна стратегія, щоб ми могли впоратися з КНР як із викликом номер один", - заявив Кірбі.

За його словами, Китай використовує "грубу тактику" і навіть економічні інструменти, щоб підпорядкувати інші нації своїй волі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Попередження про небезпечні метеорологічні явища в Україні 7 травня, оголошено I (жовтий) рівень небезпеки - Гідрометцентр

Білопільська громада залишилася без електропостачання - Сумська ОВА

Війська РФ за минулий день здійснили 31 обстріл 11 громад Сумської області, поранено трьох людей, із них двоє - діти

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА