09:24 09.11.2021

Тріполі запропонував Ізраїлю встановити дипломатичні відносини - ЗМІ

1 хв читати

Саддам Хафтар, син командувача Лівійської національної армії (ЛНА) маршала Халіфи Хафтара, минулого тижня запропонував ізраїльським високопосадовцям встановити з Ізраїлем дипломатичні відносини, повідомляє інтернет-портал ізраїльського видання "Єдіот Ахронот".

За даними порталу, зустріч сторін відбулася таємно. Декілька днів тому приватний лайнер доставив Хафтара до аеропорту "Бен-Гуріон". Він залишався там упродовж 90 хвилин, на борту літака Хафтар спілкувався із ізраїльськими чиновниками. Хто саме із представників Ізраїлю взяв участь у зустрічі, не уточнюється.

Як зазначається, пропозиція від Тріполі встановити дипломатичні відносини надійшла в обмін на ізраїльську "військову та дипломатичну допомогу". Як повідомляють ізраїльські ЗМІ, Хафтар передав повідомлення від батька, в якому той запропонував нормалізувати відносини у спосіб, схожий на "Авраамські угоди". За допомогою цих угод у 2020 році ОАЕ, Бахрейн, а потім Марокко за посередництвом США нормалізували відносини з Ізраїлем. На початку січня 2021 року до них офіційно приєднався Судан.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА