15:00 09.11.2021

Участь Верещук у ТКГ поки що матиме ознайомчий характер - Арестович

2 хв читати
Участь Верещук у ТКГ поки що матиме ознайомчий характер - Арестович

Участь новопризначеного віце-прем'єра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук у Тристоронній контактній групі (ТКГ) щодо Донбасу поки що матиме ознайомчий характер, повідомив речник Української делегації у ТКГ Олексій Арестович.

"Ірина Верещук поки що не братиме безпосередньої участі у консультаціях ТКГ, оскільки їй, як профільному віце-прем'єр-міністру, спершу потрібно ознайомитися із ситуацією. Ситуація там непроста. Певний час піде на розуміння специфіки та логіки переговорів", - розповів Арестович у коментарі, переданому агентству "Інтерфакс-Україна"

Він також додав, що остання кадрова ротація у ТКГ (указ президента від 5 листопада) була пов'язана з призначенням голови комітету Верховної Ради з питань правової політики та представника України у політичній підгрупі Андрія Костіна на посаду тимчасового виконувача обов'язків першого заступника голови Української делегації замість Олексія Резнікова.

За словами Арестовича, уже завтра, 10 листопада, Костін візьме участь у роботі ТКГ на рівні голів делегацій, тим самим замінить голову української делегації Леоніда Кравчука, який проходить реабілітацію в Німеччині після операції на серці, зробленої наприкінці червня.

Водночас Костін і далі паралельно представлятиме інтереси України в політичній підгрупі ТКГ.

Решта представників України в інших робочих підгрупах ТКГ продовжить виконувати свої обов'язки. Відповідно, у гуманітарній підгрупі – Галина Третьякова, у соціально-економічній – Вікторія Страхова, у підгрупі з безпеки – Олександр Поліщук (заступник міністра оборони).

Як повідомлялося, 4 листопада Верховна Рада призначила Ірину Верещук віце-прем'єром – міністром з реінтеграції тимчасово окупованих територій України. "За" проголосували 260 народних депутатів.

Пізніше вона заявила, що приєднається до переговорів у ТКГ.

8 листопада в ефірі телеканалу "Дім" Верещук розповіла, що хоче побачити роботу Тристоронньої контактної групи зсередини. Крім того, вона вважає, що переговори необхідно сконцентрувати на гуманітарних та соціальних питаннях.

"Я почула від президента завдання, які він ставить переді мною як членом ТКГ. Звісно, це люди, турбота про них, гуманітарна складова… Як міністр реінтеграції, я маю думати про тих людей, які там – на тимчасово окупованих територіях та на лінії зіткнення - зараз страждають, і вони хочуть, щоб ми їм допомогли. І якщо в міністерстві та в ТКГ ми знайдемо ті слова та кроки, які допоможуть людям, я вважатиму, що моє завдання виконане", - заявила Верещук.

Чергове засідання ТКГ в онлайн-форматі відбудеться 10 листопада. Серед тем переговорів: відкриття КПВВ, підготовка до обміну утримуваними особами, доступ міжнародних гуманітарних організацій на непідконтрольну територію тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА