15:53 09.11.2021

Статус УБД було надано Демченку відповідно до чинного законодавства – Мінветеранів

2 хв читати
Статус УБД було надано Демченку відповідно до чинного законодавства – Мінветеранів

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Руслан Демченко отримав статус учасника бойових дій (УБД) відповідно до вимог закону на підставі наданих документів, що підтверджують його участь в Антитерористичній операції на Донбасі, повідомляє Міністерство у справах ветеранів України.

"До захисту України від перших днів війни залучалися тисячі наших громадян. Під час надання офіційного статусу учасника бойових дій стосовно кожної особи відповідно до закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" здійснюється перевірка. Вона базується на документальному підтвердженні фактів. Враховуються редакційні особливості закону у зв'язку з періодичним внесенням змін до нього", - наголошується у повідомленні у соцмережі Facebook.

Мінветеранів оприлюднило відповідь на отриманий раніше запит щодо підстав надання Демченку статусу УБД, у якій зазначено, що право на отримання статусу учасника бойових дій мають військовослужбовці та співробітники ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби, МВС, УДО, Держспецзв’язку та інших військових формувань, а також співробітники підприємств, установ та організацій, які залучалися та брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

"Статус учасника бойових дій Демченку Р. М. як такому, що брав безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, був наданий у 2020 році на основі відомостей про його діяльність у 2014 році. На документальному рівні це опрацьовано згідно з витягом з наказу Антитерористичного центру при СБУ від 19 жовтня 2014 року про залучення до проведення АТО, розпорядженням глави Адміністрації президента України від 3 жовтня 2014 року, а також довідкою про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, виданою керівником апарату Адміністрації президента України від 31 травня 2019 року", - йдеться в оприлюдненому документі.

Як повідомлялося, раніше низка ЗМІ поширила інформацію про нібито причетність Демченка до лобіювання у 2010 році т. зв. харківських угод із РФ.

У свою чергу головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтримав Демченка та розповів, що у 2014 році він разом із головою СММ ОБСЄ Ертурулом Апоканом брав участь у створенні спостережних постів місії у Дебальцевому.

https://www.facebook.com/mva.gov.ua/posts/4513998945346147

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА