18:32 09.11.2021

Мета кризи на східному кордоні Польщі – посіяти хаос і в країні, і у всьому ЄС, вважає польський прем'єр

2 хв читати
Мета кризи на східному кордоні Польщі – посіяти хаос і в країні, і у всьому ЄС, вважає польський прем'єр

Глава уряду Польщі Матеуш Моравецький, виступаючи у вівторок у сеймі, висловив думку про те, що нинішня криза на кордоні з Білоруссю спрямована на те, щоб посіяти хаос і в країні, і в ЄС.

"На східному кордоні ми маємо справу не лише з насильством, а й зі зрежисованим дійством, мета якого полягає у порушенні кордонів Польщі, у тому, щоб посіяти хаос, і в Польщі, і в ЄС", - сказав він на надзвичайному засіданні сейму, присвяченому ситуації на польсько-білоруському кордоні.

Ситуація на польсько-білоруському кордоні ускладнилася напередодні, коли до кордону з Польщею з білоруського боку підійшли кілька тисяч мігрантів, які хочуть перебратися до ЄС. Польські офіційні особи назвали те, що відбувається, найскладнішим моментом від початку кризи на кордоні.

Польща, Литва та Латвія останніми місяцями фіксують зростання потоку нелегалів, які намагаються через Білорусь потрапити на територію ЄС. У Євросоюзі звинувачують Білорусь у тому, що саме вона створила хаос поблизу кордонів ЄС, оскільки не пускає назад нелегальних мігрантів із країн Близького Сходу та Африки, які намагаються потрапити до ЄС, але одержують відмову.

Олександр Лукашенко після гострої міжнародної реакції на інцидент із літаком Ryanair заявив наприкінці травня, що тепер західні країни самостійно здійснюватимуть контроль за наркотрафіком та незаконною міграцією.

Країни Балтії звинувачують владу Білорусі в організації потоків мігрантів і називають це гібридною агресією. Тієї самої позиції дотримується і Єврокомісія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА