21:00 09.11.2021

Саакашвілі відмовився спілкуватися через скляний бар'єр із грузинським інспектором, який прибув опитати його про грубе поводження

2 хв читати
Саакашвілі відмовився спілкуватися через скляний бар'єр із грузинським інспектором, який прибув опитати його про грубе поводження

Екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі, який перебуває у в'язниці, відмовився спілкуватися через скляний бар'єр зі слідчим держінспектора країни Георгієм Мікеладзе, який приїхав опитати Саакашвілі у зв'язку з повідомленнями про грубе поводження з боку співробітників пенітенціарної служби.

Як повідомив Мікеладзе журналістам, скляний бар'єр було встановлено, за твердженням адміністрації установи, у рамках антикоронавірусних заходів. У зв'язку з бажанням екс-президента дати свідчення без бар'єру ведеться робота над пошуком альтернативних шляхів щодо його опитування.

"Саакашвілі висловив готовність співпрацювати зі слідством. Він погодився, щоб була запитана від пенітенціарної служби, міністерства юстиції та інших установ інформація про нього персонального характеру", - сказав Мікеладзе.

За його словами, Саакашвілі погодився і на медичну експертизу, але за участю запрошених експертів.

Мікеладзе також заявив, що чув на території установи вигуки на адресу Саакашвілі з боку інших ув'язнених. "Підтверджую, що я чув певні вигуки у бік третього президента Грузії", - сказав він.

Раніше у вівторок стало відомо, що служба державного інспектора Грузії приступила до розслідування фактів можливого нелюдського поводження з Саакашвілі, яке принижує гідність. У поширеній заяві служби йдеться, що в рамках розслідування буде опитано Саакашвілі, проведено медичну експертизу.

Розслідування розпочато на підставі повідомлень та інформації ЗМІ і соціальних мереж, що надійшли від апарату омбудсмена Грузії.

Інспекція запросила у пенітенціарної служби Грузії запис камер відеоспостереження за 8 листопада, де зафіксовано переміщення Саакашвілі з в'язниці в Руставі до тюремної лікарні в Тбілісі.

Напередодні представники омбудсмена Грузії та адвокати Саакашвілі повідомили журналістам, що Саакашвілі вивели з машини силою.

Екс-президент, який є у Грузії фігурантом кількох кримінальних справ, таємно прибув до республіки 29 вересня. 1 жовтня його затримали в Тбілісі. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення на його адресу сфальшованими.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА