07:20 10.11.2021

Варшава має намір запропонувати ЄС посилити санкції щодо Мінська

2 хв читати
Варшава має намір запропонувати ЄС посилити санкції щодо Мінська

Глава уряду Польщі Матеуш Моравецький заявив у вівторок про намір Варшави поставити перед керівництвом ЄС питання щодо посилення санкцій щодо Білорусі.

"Ми виступаємо за посилення санкцій. Я вніс таку пропозицію і завтра повторю її голові Європейської ради Шарлю Мішелю - не варто чекати грудня (на цей термін заплановано чергове засідання Європейської ради - ІФ), а треба зустрітися раніше, нехай і дистанційно", - сказав прем'єр, під час виступу на надзвичайному засіданні сейму щодо ситуації на польсько-білоруському кордоні.

Ситуація на кордоні двох країн ускладнилася минулого понеділка, коли до кордону з Польщею з білоруського боку підійшли кілька тисяч мігрантів із країн Близького Сходу, які бажають перебратися до ЄС. Польські офіційні особи назвали те, що відбувається, найскладнішим моментом з початку кризи на кордоні.

Польща, Литва і Латвія в останні місяці фіксують потік нелегалів, який посилюється. Люди намагаються через Білорусь потрапити на територію ЄС. У Євросоюзі звинувачують Білорусь у тому, що саме вона створила хаос поблизу кордонів ЄС, оскільки не пускає назад нелегальних мігрантів із країн Близького Сходу та Африки, які намагаються потрапити до Євросоюзу, але одержують відмову.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко після гострої міжнародної реакції на травневий інцидент із літаком Ryanair заявив, що тепер західні країни самостійно здійснюватимуть контроль за наркотрафіком та незаконною міграцією.

Країни Балтії обвинувачують владу Білорусі в організації потоків мігрантів і називає це гібридною агресією. Тієї ж позиції дотримується і Єврокомісія.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА