08:42 10.11.2021

Єрмак обговорив із політичним директором МЗС Великої Британії та віце-президентом Інституту миру США ситуацію в Україні та виклики, пов'язані з реалізацією проекту "Північний потік – 2"

2 хв читати
Єрмак обговорив із політичним директором МЗС Великої Британії та віце-президентом Інституту миру США ситуацію в Україні та виклики, пов'язані з реалізацією проекту "Північний потік – 2"

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак обговорив із політичним директором МЗС Великої Британії сером Тімоті Барроу та з віце-президентом Інституту миру США, колишнім послом Сполучених Штатів в Україні Вільямом Тейлором ситуацію на Донбасі та в акваторії Чорного і Азовського морів, виклики, повязані з реалізацією проекту "Північний потік – 2", а також подальші політичні контакти, повідомили в Офісі президента України.

Єрмак та Барроу обговорили графік подальших політичних контактів і підготовку до проведення першого засідання Діалогу стратегічного партнерства.

Керівник ОП та політичний директор МЗС Великої Британії обмінялися думками щодо безпекової ситуації на сході та навколо України, подальшої взаємодії у розвитку оборонних спроможностей нашої держави та у сфері енергетики. В ОП уточнили, що йшлося про виклики для європейського регіону у зв'язку з реалізацією проекту "Північний потік – 2".

Зазначається, що під час зустрічі Єрмака та Тейлора, співрозмовники обмінялися думками щодо безпекової ситуації навколо України, обговорили можливі кроки для відновлення свободи судноплавства в районі Чорного та Азовського морів, а також питання енергетичної безпеки в Європі, зокрема, в контексті реалізації проекту "Північний потік – 2".

Керівник ОП проінформував Тейлора про підготовку України до Саміту лідерів за демократію, у якому візьме участь президент України Володимир Зеленський.

В ОП нагадали, що у США перебуває українська делегація для участі в засіданні Комісії стратегічного партнерства Україна – США, яке відбудеться 10 листопада. До складу делегації увійшли: перший віце-прем'єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, заступник міністра економіки Тарас Качка, заступник міністра юстиції України Валерія Коломієць, заступник міністра оборони України Анатолій Петренко, заступник міністра культури Тарас Шевченко та заступник міністра охорони здоров'я Олексій Яременко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА