09:32 10.11.2021

Польща домагатиметься заборони на польоти над країнами ЄС для авіакомпаній, помічених у доставці мігрантів до Білорусі

1 хв читати
Польща домагатиметься заборони на польоти над країнами ЄС для авіакомпаній, помічених у доставці мігрантів до Білорусі

Президент Польщі Анджей Дуда виступив із пропозицією заборонити польоти в небі країн ЄС для авіакомпаній, які доставляють мігрантів до Білорусі, повідомив польський прем'єр Матеуш Моравецький, виступаючи у вівторок у сеймі.

"Президент запропонував негайно заборонити можливість здійснення польотів у європейському небі тим авіакомпаніям, які забезпечують транспортування мігрантів на територію Білорусі", - сказав він.

"Ми добиватимемося запровадження такої заборони", - додав прем'єр на надзвичайному засіданні сейму, присвяченому ситуації на польсько-білоруському кордоні.

Ситуація на польсько-білоруському кордоні ускладнилася напередодні, коли до кордону з Польщею з білоруського боку підійшли кілька тисяч мігрантів, які хочуть перебратися до ЄС. Польські офіційні особи назвали те, що відбувається, найскладнішим моментом від початку кризи на кордоні.

Польща, Литва та Латвія останніми місяцями фіксують зростання потоку нелегалів, які намагаються через Білорусь потрапити на територію ЄС. У Євросоюзі звинувачують Білорусь у тому, що саме вона створила хаос поблизу кордонів ЄС, оскільки не пускає назад нелегальних мігрантів із країн Близького Сходу та Африки, які намагаються потрапити до ЄС, але одержують відмову.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА