10:47 10.11.2021

Адвокатів Саакашвілі не пускають до Глданської в'язниці – нардеп Ясько

2 хв читати
Адвокатів Саакашвілі не пускають до Глданської в'язниці – нардеп Ясько

Адвокатів екс-президента Грузії, громадянина України Міхеіла Саакашвілі не пускають до в'язниці у Глдані (район у Тбілісі) і не повідомляють про місцезнаходження їхнього клієнта, повідомила депутат Верховної Ради та фактична дружина Саакашві Єлизавета Ясько.

"Станом на зараз: зранку адвокати перебувають біля воріт Глданської в'язниці, але їх не пускають всередину і не повідомляють, де перебуває Міхеіл Саакашвілі. Є інформація, що сьогодні заплановано (нібито) судове засідання щодо однієї зі справ Міхеіла", - повідомила Ясько на своїй сторінці у Facebook у середу вранці.

Також вона наголосила, що наразі не має інформації, "де відбудеться судове засідання (у суді чи всередині в'язниці), і чи відбудеться воно взагалі".

Як повідомлялося, 8 листопада Саакашвілі перевезено на госпіталізацію до тюремної лікарні в Тбілісі. Пізніше депутат Верховної Ради та фактична дружина Саакашвілі Єлизавета Ясько уточнила, що Саакашвілі госпіталізували без погодження з родичами та адвокатами.

До зовнішньополітичного відомства Грузії було передано офіційну ноту МЗС України з цього приводу.

9 листопада адвокат Саакашвілі Бека Басілая повідомив із посиланням на представника Тбіліського міського суду, що його клієнт має бути присутнім у суді 10 листопада.

Раніше міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе заявив, що його відомство не рекомендує проводити процес у суді та пропонує зробити це у в'язниці. За словами міністра, Мін'юст дає таку рекомендацію задля безпеки самого Саакашвілі.

Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його затримали у Тбілісі. Наразі Саакашвілі перебуває у в'язниці в місті Руставі.

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Представники грузинської влади неодноразово заявляли, що затримають його одразу, щойно він перетне кордон. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення сфальшованими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА