12:05 10.11.2021

Кулеба прибув до Вашингтона, на всіх зустрічах наскрізною темою буде безпека України, "Північний потік-2" та залучення інвестицій

2 хв читати
Кулеба прибув до Вашингтона, на всіх зустрічах наскрізною темою буде безпека України, "Північний потік-2" та залучення інвестицій

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прибув до Вашингтона, де відбудеться засідання Комісії стратегічного партнерства Україна-США, яка закріпить новий рівень стратегічного партнерства та підтримку з боку США, повідомляє прес-служба українського зовнішньополітичного відомства.

"На всіх зустрічах будуть три наскрізні теми. Перша: безпека України, зокрема у контексті напруженості, яку ми бачимо на сході та в Білорусі. Друга: енергетична безпека України як невід'ємна складова ширшого контексту безпеки. Будемо також обговорювати "Північний потік-2". Третя: економічний розвиток України, залучення американських інвестицій, більше торгівлі між нашими державами", - розповів міністр під час спілкування з українськими ЗМІ після прибуття до Вашингтона.

Кулеба наголосив, що ці три теми зводяться до безпеки та добробуту кожного громадянина України.

Крім того, міністр наголосив на важливості підписання нової Хартії стратегічного партнерства України та США.

"У ній є низка положень щодо протидії російській агресії, які нам було важливо зафіксувати. Це свідчить про абсолютну незворотність американської політики підтримки України у протидії російській агресії".

За його словами, документ "зацементує американську політику на роки вперед", і підтримка України з боку США залишиться "непорушною щонайменше на наступні десять років".

Кулеба додав, що цього року між Україною та США відбувається безпрецедентна кількість контактів, і сьогодні відбудеться вже четверта зустріч глави МЗС України з державним секретарем США.

Також глава МЗС України матиме зустрічі в Пентагоні та Раді національної безпеки США, зустрічі з експертними колами та американськими ЗМІ.

Як повідомлялося, засідання Комісії стратегічного партнерства Україна-США відбудеться 10 листопада у Вашингтоні. Крім того, на засіданні планується підписання нової Хартії стратегічного партнерства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА