16:37 10.11.2021

Бельгія залишилася відкритою для вакцинованих українців

1 хв читати
Бельгія залишилася відкритою для вакцинованих українців

Для громадян України, які повністю вакцинувалися проти COVID-19, Бельгія зберегла право повноцінного в'їзду до країни, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Раніше у ЗМІ були суперечливі повідомлення про подорожі українців до Бельгії. Зрада відміняється. Бельгія зберегла можливість в'їзду для українців, які повністю вакцинувалися", - написав Кулеба на своїй сторінці у Twitter.

Усі умови в'їзду до Бельгії доступні на консульському сайті: https://tripadvisor.mfa.gov.ua.

Як повідомлялося, раніше про збереження можливості в'їзду для українців повідомили Кіпр, Хорватія, Естонія, Нідерланди, Австрія, Данія та Чехія.

9 листопада Європейський Союз оприлюднив рішення, яким виключив Україну зі списку країн, для яких рекомендується зняти обмежувальні заходи, впроваджені на необов'язкові поїздки до ЄС через пандемію COVID-19.

Водночас кожна країна-член ЄС має право ухвалити рішення "скасувати тимчасові обмеження на несуттєві поїздки до ЄС для повністю вакцинованих мандрівників".

Як передбачено у рекомендації Ради, цей список, як і раніше, переглядатимуть кожні два тижні й, залежно від обставин, оновлюватимуть.

Рішення було ухвалено у зв'язку із зростанням захворювання на коронавірус.

Україну було внесено до списку, який переглядають кожні два тижні, 15 липня.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА