19:16 10.11.2021

Байден і фон дер Ляєн обговорили ситуацію на білорусько-польському кордоні

1 хв читати
Байден і фон дер Ляєн обговорили ситуацію на білорусько-польському кордоні

Президент США Джо Байден і голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн обговорили кризову ситуацію, що склалася на білорусько-польському кордоні, повідомляє Bloomberg.

Згідно з інформацією Bloomberg, Байден поділяє європейську оцінку ситуації на кордоні Польщі з Білоруссю.

На думку президента США та голови Єврокомісії, Білорусі не вдасться дестабілізувати сусідів. Також вони погодились виступати на підтримку територіальної цілісності України.

Ситуація на кордоні двох країн ускладнилася минулого понеділка, коли до кордону з Польщею з білоруського боку підійшли кілька тисяч мігрантів із країн Близького Сходу, які бажають перебратися до ЄС. Польські офіційні особи назвали те, що відбувається, найскладнішим моментом з початку кризи на кордоні.

Польща, Литва і Латвія в останні місяці фіксують потік нелегалів, які посилюються, які намагаються через Білорусь потрапити на територію ЄС. У Євросоюзі звинувачують Білорусь у тому, що саме вона створила хаос поблизу кордонів ЄС, оскільки не пускає назад нелегальних мігрантів із країн Близького Сходу та Африки, які намагаються потрапити до Євросоюзу, але одержують відмову.

Країни Балтії звинувачують владу Білорусі в організації потоків мігрантів і називають це "гібридною агресією". Тієї ж позиції дотримується і Єврокомісія.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА