19:19 10.11.2021

В Україні порушено 253 кримінальні провадження стосовно "злодіїв у законі"

2 хв читати
В Україні порушено 253 кримінальні провадження стосовно "злодіїв у законі"

Українські правоохоронці порушили 253 кримінальні провадження стосовно "злодіїв у законі", заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

"На сьогодні завдяки ухваленню закону про "злодіїв у законі" та санкціям РНБО, які чітко позначили таких осіб, більшість з яких не перебуває на території України, стосовно них порушено 253 кримінальні справи за відповідними статтями Кримінального кодексу - щодо розширення злочинного впливу на території України", - заявив Монастирський на брифінгу за підсумками засідання РНБО в середу.

Він додав, що понад 500 "злодіїв у законі", які перебувають під санкціями РНБО, тепер не можуть в'їхати на територію України.

"Це люди, які, особливо після початку війни в 2014 році, масово в'їжджали в Україну з території Російської Федерації та інших країн. Я можу сказати, що з тих осіб, яких на сьогодні внесено до санкційних списків, є топ-3 країн, звідки вони прибули: це 56 громадян Росії, 24 громадянина Азербайджану, дев'ять громадян Вірменії", - уточнив він.

За його словами, на момент затвердження санкцій РНБО дев'ятьох "злодіїв у законі" було видворено з України з забороною на в'їзд, шістьом із них повідомлено про підозру про вчинення злочинної діяльності щодо розширення злочинного впливу на території України, одному вже винесено обвинувальний вирок суду і ще один перебуває під процедурою екстрадиції.

Щодо кримінальних авторитетів, стосовно яких упроваджено санкції РНБО, 83 особам скасовано дозвільні документи на перебування в Україні, 30 із них притягнуті до кримінальної відповідальності, щодо 23 осіб тривають роботи з документування їхньої злочинної діяльності або видворення з України.

Монастирський також повідомив, що стосовно 108 таких осіб, за якими раніше було виявлено неточності через недостовірне внесення в базу з паспортних даних, громадянства або місця проживання, після внесення уточнень РНБО їхні рахунки в Україні було заблоковано.

Крім того, за словами Монастирського, завдяки санкціям РНБО вдалося повністю зупинити вплив так званих смотрящих у Волинській, Львівській, Закарпатській, Чернівецькій, Сумській і Запорізькій областях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА