19:52 10.11.2021

Представник України в ТКГ стримано оптимістична щодо постачань антрациту на Луганську ТЕС з РФ

2 хв читати
Представник України в ТКГ стримано оптимістична щодо постачань антрациту на Луганську ТЕС з РФ

Представник української делегації в ТКГ щодо Донбасу Вікторія Страхова розраховує на розблокування РФ постачань антрациту на Луганську ТЕС.

"Через особливості логістичного розміщення Луганської ТЕС постачання енергетичного вугілля туди можливе тільки з РФ. Імпорт антрациту з РФ квотується, тому порушила питання про пріоритетність квот для ЛуТЕС. Відчуваю стриманий оптимізм, але, як розумію, з моїм російським візаві ми досягли взаєморозуміння, що благополуччя луганчан з обох боків лінії розмежування – це наша спільна мета", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Вона нагадала, що стабільна робота ЛуТЕС не тільки забезпечує теплом і електроенергією жителів Луганської області, а й живить Попаснянський водоканал, який забезпечує водою жителів обабіч лінії розмежування.

Як повідомлялося, голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКП Андрій Герус повідомив, що Росія з 1 листопада зупиняє постачання енергетичного вугілля в Україну. "Йдеться про вугілля марки А (антрацит) і П (пісне). За його словами, вугілля цих марок завозили ДТЕК, "Донбасенерго", а також "Технова", що об'єднує Дарницьку, Сумську та Чернігівську ТЕЦ.

У Мінекономрозвитку РФ "Інтерфаксу" повідомили, що Росії потрібно "приділяти особливу увагу" забезпеченню внутрішнього попиту на енергетичне вугілля, тому було ухвалено рішення про припинення постачань цього ресурсу в Україну.

У свою чергу генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко повідомив, що наявних запасів антрациту на ЛуТЕС (64,7 тис.тонн на 10 листопада - ІФ) вистачить до 10-15 грудня, і висловив сподівання, що на державному рівні вдасться розблокувати питання імпорту антрациту з РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА