21:44 10.11.2021

Спецпредставник ОБСЄ в Україні та ТКГ заявив про погіршення ситуації на Донбасі

1 хв читати
Спецпредставник ОБСЄ в Україні та ТКГ заявив про погіршення ситуації на Донбасі

Спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі (ТКГ) посол Мікко Кіннунен після чергового засідання ТКГ на рівні глав делегацій заявив про погіршення ситуації з безпекою на Донбасі.

"Ситуація у сфері безпеки вздовж лінії зіткнення ще більше погіршилася. З моменту останнього засідання ТКГ Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила про 6 тис 746 порушень режиму припинення вогню, включно з 1 тис 451 вибухом. За останній тиждень жовтня місія засвідчила найбільшу кількість порушень липня 2020 року", - зазначено у повідомленні Кіннунена на сайті ОБСЄ.

Він додав, що наявність і використання систем озброєння, заборонених взаємними зобов'язаннями сторін у рамках Мінських угод, викликає побоювання через ризик подальшої ескалації.

Крім того, за словами Кіннунена, останнім часом СММ ОБСЄ стикається зі збільшенням труднощів під час виконання свого мандата на сході України. Зокрема, за останні два тижні місія зіткнулася з 37 випадками обмежень свободи пересування, два з яких – на підконтрольній уряду території.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА