07:10 11.11.2021

Кабмін доручив Мінагрополітики створити орган для поновлення реєстрації тракторів в Україні

2 хв читати
Кабмін доручив Мінагрополітики створити орган для поновлення реєстрації тракторів в Україні

Кабінет міністрів дозволив Міністерству аграрної політики та продовольства створити орган для реєстрації с/г та лісогосподарських тракторів, причепів, технічних вузлів та запчастин до них, оскільки через законодавчу колізію, що виникла в липні 2021 року, - компетентний орган – Держпродспоживслужба не має права на їхню реєстрацію.

Відповідну постанову щодо врегулювання правових підстав діяльності органів з оцінки відповідності даної техніки чинному технічному регламенту Кабінет міністрів ухвалив на засіданні у середу.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, ухвалення Міністерством економічного розвитку та торгівлі наказу №210-21 від 8 липня 2021 року призвело до того, що низка ухвалених раніше постанов, що регламентували процедуру реєстрації с/г техніки, втратила чинність.

"На сьогодні відповідальні органи за проведення відомчої реєстрації техніки, а саме територіальні органи Держпродспоживслужби змушені припинити реєстрацію техніки", - зазначено в пояснювальній записці до документа.

Мінагрополітики уточнило, що має забезпечувати впровадження техрегламенту реєстрації тракторів відповідно до ч.1 ст.8 закону "Про технічні регламенти та оцінку відповідностей", тобто воно уповноважено створювати в рамках закону органи з реєстрації такої техніки та інфраструктуру для їх функціонування.

Відповідно до тексту постанови, створюваний орган зможе затверджувати типи транспортних засобів та їх компонентів і, в разі необхідності, забороняти видачу сертифікатів затвердження їх типу, вести реєстр цих типів, а також перевіряти заходи, що вживаються виробником, для відповідності своєї продукції чинним техрегламентам.

Схвалення постанови дозволить розблокувати діяльність органів з оцінки відповідності технічним регламентам с/г та лісогосподарських тракторів, причепів, технічних вузлів та запчастин, що ввозяться в Україну, розблокувати процедуру реєстрації такої техніки та компонентів та дозволить покупцям легітимно купувати та використовувати її.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 11 ракетних і 78 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

Генштаб ЗС України: Ухвалено рішення про припинення відрядження полковника Наталії Гуменюк

У Дніпрі дев'ять постраждалих після ракетної атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА