07:39 11.11.2021

Кулеба: Україна вдячна США за готовність розширити співпрацю у секторах оборони та безпеки

2 хв читати
Кулеба: Україна вдячна США за готовність розширити співпрацю у секторах оборони та безпеки

Україна вдячна США за готовність розширити співпрацю в секторах оборони та безпеки, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Дуже важливо, що Сполучені Штати підтримують Україну в наших зусиллях захистити наш суверенітет і територіальну цілісність перед російською агресією, що триває, і я ціную меседжі, які були передані нам сьогодні американськими партнерами, ми вдячні за готовність США розширити співпрацю з Україною, зокрема у секторах оборони та безпеки, щоб допомогти Україні побудувати свою здатність захищати себе і також, щоб стримувати Росію, щоб демотивувати її від ухвалення подальших агресивних дій", - сказав Кулеба на прес-конференції за підсумками засідання Комісії стратегічного партнерства Україна-США у Вашингтоні в середу.

Він наголосив, що найкращим способом стримати агресивну Росію є чітке роз'яснення Кремлю, що Україна сильна, і що вона має сильних союзників, які не залишать її наодинці перед агресивністю Москви, що постійно зростає.

"Ця зустріч Комісії зі стратегічного партнерства є дуже своєчасною, оскільки ми зустрілися в час, коли Росія вдається до дуже агресивних дій уздовж українського кордону. Ми бачимо, що відбувається в Білорусі, ми бачимо, як Росія продовжує мілітаризувати тимчасово окупований Крим", - розповів міністр.

Кулеба зазначив, що Україна та США відкрили нову сторінку у своїх двосторонніх відносинах.

"Я дуже задоволений якістю та динамікою співробітництва, що розвивається між адміністрацією Байдена та командою президента Зеленського", - наголосив він.

За його словами, для трьох робочих груп Комісії зі стратегічного партнерства було дуже важливо засудити найважливіші напрямки у відносинах України та США, а саме безпеку, протидію російській агресії, демократію та верховенство права та економічну трансформацію України.

Кулеба наголосив, що прийнята оновлена Хартія стратегічного партнерства відповідає новому рівню співпраці України та США та дозволяє країнам разом протистояти спільним викликам більш ефективно.

Міністр запевнив, що Україна розуміє, наскільки важливо продовжувати рухатися шляхом реформ.

"Я повторив наше зобов'язання продовжувати імплементувати реформи, незалежно від того, наскільки складними вони є. Президент Зеленський продемонстрував земельною реформою в Україні, що немає викликів, які ми не можемо подолати і висот, які ми не можемо підкорити, якщо у нас є політична воля зробити це. Я запевняю вас, що президент, уряд та парламент України віддані впровадженню нових реформ", - запевнив Кулеба.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

Ворожа пропаганда намагається відвернути увагу світової спільноти від злочинів, скоєних ЗС РФ - Офіс генпрокурора

Окупанти завдали удару по Харкову, загорівся приватний будинок - Синєгубов

Передано до суду справу трьох депутатів-ухилянтів Київської міськради

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА