08:40 11.11.2021

Байден і фон дер Ляєн стурбовані потоками нелегалів через Білорусь

2 хв читати
Байден і фон дер Ляєн стурбовані потоками нелегалів через Білорусь

Президент США Джо Байден і голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у середу на переговорах у Вашингтоні висловили стурбованість ситуацією з нелегальними іммігрантами, які прямують через Білорусь до ЄС, повідомляє Білий дім.

"Лідери обговорили гуманітарну обстановку на кордонах ЄС з Білоруссю. Вони висловили серйозне занепокоєння щодо потоків нелегальних мігрантів", - наголошується в прес-релізі.

Також Байден і фон дер Ляєн "обговорили спільну прихильність до суверенітету та територіальної цілісності України", йдеться у повідомленні.

Раніше агентство Bloomberg повідомило, що Байден і фон дер Ляєн обговорили кризову ситуацію, що склалася на білорусько-польському кордоні. Згідно з інформацією Bloomberg, Байден поділяє європейську оцінку ситуації на кордоні Польщі з Білоруссю.

На думку президента США та голови Єврокомісії, Білорусі не вдасться дестабілізувати сусідів.

Ситуація на кордоні двох країн ускладнилася минулого понеділка, коли до кордону з Польщею з білоруського боку підійшли кілька тисяч мігрантів із країн Близького Сходу, які бажають перебратися до ЄС. Польські офіційні особи назвали те, що відбувається, найскладнішим моментом з початку кризи на кордоні.

Польща, Литва і Латвія останніми місяцями фіксують потоки нелегалів, які посилюються, які намагаються через Білорусь потрапити на територію ЄС. У Євросоюзі обвинувачують Білорусь у тому, що саме вона створила хаос поблизу кордонів ЄС, оскільки не пускає назад нелегальних мігрантів із країн Близького Сходу та Африки, які намагаються потрапити до Євросоюзу, але одержують відмову.

Країни Балтії звинувачують владу Білорусі в організації потоків мігрантів і називають це "гібридною агресією". Тієї ж позиції дотримується і Єврокомісія.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА