10:53 11.11.2021

Колишньому начальнику служби безпеки Януковича повідомили про підозру в дезертирстві

1 хв читати
Колишньому начальнику служби безпеки Януковича повідомили про підозру в дезертирстві

Українські правоохоронці повідомили про підозру в дезертирстві колишньому заступнику начальника Управління державної охорони України - начальнику служби безпеки президента України Віктора Януковича, повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора України в четвер.

"Слідство з’ясувало, що в лютому 2014 року підозрюваний, будучи військовослужбовцем вищого офіцерського складу, з метою переховування колишнього президента України на території Російської Федерації незаконно спільно з останнім перетнув державний кордон України. При цьому колишній заступник керівника Управління державної охорони України, діючи в інтересах екс-президента України, для забезпечення його особистої безпеки вибув на територію Російської Федерації та досі не повернувся", - наголошують в Офісі генпрокурора.

Ім'я підозрюваного в Офісі генпрокурора не уточнюють, проте джерела агентства "Інтерфакс-Україна" повідомили про те, що йдеться про генерал-майора Костянтина Кобзаря.

У Державному бюро розслідувань України зазначають, що дії підозрюваного дали можливість Віктору Януковичу з 2014 року переховуватися від органів досудового розслідування і суду.

Там уточнюють, що дії начальника Служби безпеки екс-президента кваліфіковано за ч.2 ст. 332 КК України (незаконне переправлення особи через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб) і ч. 2 ст. 408 КК України (дезертирство за попередньою змовою групою осіб).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА