11:37 11.11.2021

Лероса підозрюють у грубому порушенні громадського порядку - ДБР

2 хв читати

Народний депутат Гео Лерос, якому в четвер уранці вручили підозру в хуліганстві, зловживав своїми повноваженнями нардепа та своїми діями під час виступу в парламенті намагався привернути увагу ЗМІ до своєї персони, повідомляють у Державному бюро розслідувань.

"Слідчі ДБР у межах розслідування кримінального провадження встановили, що 4 листопада 2021 року народний обранець, виступаючи з парламентської трибуни, образливо висловився щодо вищих посадових осіб держави. При цьому він не реагував на зауваження головуючого на засіданні, продовжував такі дії навіть після вимкнення мікрофона за рішенням головуючого. Усвідомлюючи, що промова не буде фіксуватися засобами масової інформації, показав непристойний жест, демонструючи зневагу до загальноприйнятих норм моралі й соціального оточення", - йдеться в повідомленні.

У ДБР зазначають, що в цих діях депутата "чітко простежується мета обранця - створити власний медійний та політичний образ, підвищити власну медійну впізнаваність, привернути увагу засобів масової інформації, суспільства та інших політиків до своєї особи".

"Парламентарій при цьому зловживав своїми повноваженнями народного депутата України на виступ під час обговорення кандидатури члена уряду. Він підозрюється в грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства (ч.1 ст. 296 КК України)", - наголошують у бюро.

Там уточнюють, що стаття передбачає покарання у вигляд штрафу до 4 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років.

"Досудове розслідування триває, вирішується питання про обрання запобіжного заходу", - резюмують у ДБР.

Раніше Лерос у Facebook повідомив, що правоохоронці вручили йому підозру за демонстрацію непристойного жесту в стінах парламенту.

Як повідомлялося, 4 листопада під час перебування глави держави в залі засідань парламенту слово попросив позафракційний народний депутат Гео Лерос (раніше виключений зі складу фракції "Слуга народу" - ІФ). На початку свого виступу народний депутат назвав президента України "зрадником", після чого Стефанчук попросив вимкнути Леросу мікрофон. У відповідь Лерос показав непристойний жест.

Одразу після цього народний депутат із фракції "Слуга народу" Марія Мезенцева попросила регламентний комітет дати оцінку поведінці Лероса під час виступу з парламентської трибуни.

У зв'язку з цим фракція "Слуга народу" звернулася до регламентного комітету з вимогою дати оцінку та ухвалити рішення щодо поведінки Лероса.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА