14:14 11.11.2021

Офіс генпрокурора: Підстав для обрання запобіжного заходу Леросу наразі немає

2 хв читати
Офіс генпрокурора: Підстав для обрання запобіжного заходу Леросу наразі немає

В Офісі генерального прокурора України заявляють про відсутність підстав для обрання народному депутату України Гео Леросу запобіжного заходу.

"Наразі немає підстав для звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу народному депутату України", - сказали агентству "Інтерфакс-Україна" в Офісі генпрокурора в четвер.

Водночас у відомстві наголосили, що в разі невиконання підозрюваним покладених на нього процесуальних обов'язків (ст. 177 Кримінального процесуального кодексу України) у подальшому може бути вирішено питання щодо необхідності застосування до нього запобіжного заходу.

"З урахуванням вимог ст. 299 КПК України це може бути особисте зобов'язання або особиста порука, оскільки під час досудового розслідування кримінальних проступків не допускається застосування інших запобіжних заходів", - пояснили в Офісі генпрокурора.

Раніше Лерос у Facebook повідомив, що правоохоронці вручили йому підозру за демонстрацію непристойного жесту у стінах парламенту. "Слідчі ДБР у межах розслідування кримінального провадження встановили, що 4 листопада 2021 року народний обранець, виступаючи з парламентської трибуни, образливо висловився щодо вищих посадових осіб держави. При цьому він не реагував на зауваження головуючого на засіданні, продовжував такі дії навіть після вимкнення мікрофону за рішенням головуючого. Усвідомлюючи, що промова не буде фіксуватися засобами масової інформації, показав непристойний жест, демонструючи зневагу до загальноприйнятих норм моралі й соціального оточення", - йдеться у повідомленні ДБР.

У ДБР зазначають, що у цих діях депутата "чітко простежується мета обранця – створити власний медійний та політичний образ, підвищити власну медійну впізнаваність, привернути увагу засобів масової інформації, суспільства та інших політиків до своєї особи".

"Депутат при цьому зловживав своїми повноваженнями народного депутата України на виступ під час обговорення кандидатури члена уряду. Його підозрюють у грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства (ч. 1 ст. 296 КК України)", - наголошують у бюро.

4 листопада під час перебування президента України Володимира Зеленського у залі засідань парламенту слово попросив позафракційний нардеп Гео Лерос, якого раніше було виключено зі складу фракції "Слуга народу". На початку свого виступу Лерос назвав главу держави "зрадником", після чого речник Руслан Стефанчук попросив відключити Леросу мікрофон. У відповідь Лерос показав непристойний жест.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА