14:13 11.11.2021

Українська делегація у ТКГ підтримала намір голови СММ ОБСЄ винести питання перешкоджання діяльності СММ в ОРДЛО на засіданні ради організації у Відні

2 хв читати
Українська делегація у ТКГ підтримала намір голови СММ ОБСЄ винести питання перешкоджання діяльності СММ в ОРДЛО на засіданні ради організації у Відні

Під час засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі представники української делегації у ТКГ підтримали намір голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні винести питання перешкоджання діяльності СММ в окремих районах Донецької та Луганської областей на засідання постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє прес-служба делегації.

"Українська делегація підтримала намір голови СММ ОБСЄ винести питання перешкоджання діяльності СММ на засіданні постійної ради ОБСЄ у Відні. Питання обмеження свободи пересування СММ ОБСЄ стало головним під час консультацій і сконцентрувало на собі головну увагу", - йдеться у повідомленні, оприлюдненому в Telegram у четвер.

Уточнюється, що українську делегацію під час засідання очолив Олександр Мережко, заступник голови делегації, народний депутат України, голова комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

В українській делегації зазначають, що під час засідання у середу розглядали питання безпеки, соціально-економічної та гуманітарної сфери, а також питання, пов'язані з екологією, зокрема можливість візиту інспекторів МАГАТЕ до ОРДЛО.

"Під час консультацій робочої групи з соціальних та економічних питань було розглянуто питання водопостачання, забезпечення мобільного зв'язку. Учасники погодили можливість візиту інспекторів МАГАТЕ для перевірки місць зберігання ядерного матеріалу", - йдеться у повідомленні.

У ньому наголошується, що українська делегація продовжує наполягати на необхідності якнайшвидшого звільнення всіх осіб, утримуваних у зв'язку з конфліктом, відкриття КПВВ, суворого дотримання режиму припинення вогню та виконання рішень Паризького саміту.

"Наступне засідання заплановане на 24 листопада", - резюмують у делегації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА