17:28 11.11.2021

Монастирський перевірив охорону кордону України з Білоруссю

2 хв читати
Монастирський перевірив охорону кордону України з Білоруссю

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський у Волинській області особисто перевірив стан охорони державного кордону України з Республікою Білорусь, для протидії потенційній кризі з нелегальними мігрантами буде залучено усі п'ять структур МВС.

"Особисто перевірив стан охорони державного кордону України з Республікою Білорусь. Щоб адекватно діяти в разі штучно спровокованої міграційної кризи з території Білорусі. Як це наразі ми спостерігаємо на кордоні Республіки Білорусь із Республікою Польща. Для цього сьогодні вилетів разом із керівниками всіх служб МВС до Волинської області", - написав Монастирський на своїй сторінці у Facebook у четвер.

Міністр повідомив, що ситуація на кордоні контрольована та стабільна, а сил МВС достатньо, щоб у разі потреби стримати нелегальних мігрантів.

Зараз, за його словами, на кордоні перебувають підрозділи Держприкордонслужби, Нацгвардії та Нацполіції – і для посилення захисту кордону додатково буде залучено близько 8,5 тис. військовослужбовців та поліцейських.

Крім того, біля кордону також чергуватиме авіація МВС - до 15 вертольотів.

"Але, як я вже наголошував раніше, для комплексного вирішення проблеми – Україні потрібно звести надійний сучасний інтелектуальний кордон з Росією та Білоруссю. Тому що український рубіж необлаштований. Підкреслю – це відповідальність усіх попередніх президентів та урядів за 30 років незалежності України. Вартість цього проекту – 17 млрд грн. Кошти будуть виділені для його реалізації з державного бюджету", - зазначив Монастриський.

"Також провів нараду з керівниками об'єднаних територіальних громад, які розташовані уздовж кордону, а також з керівництвом області та силовими структурами на предмет взаємодії у разі загрози державному кордону України. Ситуацію тримаю під особистим контролем", - запевнив міністр внутрішніх справ.

Він наголосив, що з метою протидії потенційній кризі з нелегальними мігрантами буде залучено "всі п'ять структур МВС як єдиний кулак внутрішньої безпеки України".

Як повідомлялося, Монастирський разом із головою Державної прикордонної служби Сергієм Дейнеком, головою Національної поліції Ігорем Клименком та заступником голови Національної гвардії України Юрієм Лебедем відбув до Волинської області для відпрацювання дій щодо захисту від можливої спроби прориву українського кордону штучно організованими натовпами мігранів з боку Білорусі, а також для протидії іншим гібридним загрозам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Результати виборів президента РФ є нікчемними - ЦВК України

Арахамія: Кілька тисяч осіб захочуть умовно достроково звільнитися від відбування покарання для проходження військової служби

Шольц підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

З окупованих районів Херсонської області повернуто ще 11 дітей - обладміністрація

Посольство Італії в Україні відновило видачу декларацій відповідності українських документів про освіту

Троє людей загинули в ДТП за участю вантажівки на Київщині - поліція

Україна провела ще один раунд переговорів із Португалією про безпекову угоду

Окупанти обстріляли Нікопольський район понад 15 разів за день, пошкоджено 12 будинків, без жертв - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА