19:00 11.11.2021

Харківська міськрада достроково припинила секретарські повноваження Терехова

2 хв читати
Харківська міськрада достроково припинила секретарські повноваження Терехова

Депутати Харківської міськради на позачерговій сесії більшістю голосів проголосували за дострокове припинення повноважень секретаря міськради Ігоря Терехова.

"За підсумками голосування достроково припинено повноваження секретаря Харківської міськради Терехова Ігоря Олександровича", - повідомила голова лічильної комісії Надія Тимофєєва.

За її словами, бюлетені для участі у таємному голосуванні взяли 69 депутатів. "За" проголосували 63 депутати, "проти" - три. Ще дві особи утрималися. Один бюлетень було визнано недійсним.

Депутати з фракції "Блок Світличної "Разом" заявили, що не брали участі у голосуванні.

"Не ми Ігоря Олександровича призначали, не нам його звільняти", - пояснив позицію фракції депутат Ігор Черняк.

Він та його колеги Дмитро Булах та Анатолій Родзинський розкритикували Терехова за "нечисту" перемогу в першому турі. Розбіжності під час звіряння протоколів встановили спостерігачі Громадянської мережі "ОПОРА". Крім того, про розбіжності заявляли у штабі головного конкурента Терехова - екс-міського голови Михайла Добкіна.

У свою чергу Терехов відхилив усі обвинувачення, пославшись на рішення судів.

Наразі під час засідання знову оголошено перерву, після якої сесію вестиме голова Харківської міської територіальної виборчої комісії Олена Матвієнко. Очікується, що буде офіційно оголошено результати позачергових виборів міського голови і Терехов складе присягу.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", Терехов пояснив, що просить достроково припинити його повноваження у зв'язку з постановою міської територіальної виборчої комісії про обрання його міським головою. Він повідомив також, що не братиме участі у голосуванні через конфлікт інтересів. Депутати затвердили склад лічильної комісії. Обговорення питання про дострокове припинення повноважень секретаря на сесії не було.

Наразі у засіданні оголошено перерву для проведення голосування. Воно відбувається у таємному режимі.

Увечері 1 листопада міська територіальна виборча комісія встановила результати голосування, згідно з якими секретар Харківської міськради Ігор Терехов здобув перемогу у першому турі, отримавши 146 249 голосів виборців (50,66%). За його найближчого конкурента, колишнього міського голову Харкова Михайла Добкіна, проголосували 82 008 осіб (28,41%).

31 жовтня у Харкові відбулися позачергові вибори міського голови. Їх було призначено через смерть Геннадія Кернеса, обраного міським головою на виборах восени 2020 року. За даними міськвиборчкому, явка становила 28,29%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА