19:09 11.11.2021

Закон про перехідний період не буде ухвалено у нинішньому вигляді

1 хв читати
Закон про перехідний період не буде ухвалено у нинішньому вигляді

Закон про основи державної політики перехідного періоду не буде ухвалено у тому вигляді, в якому є зараз, є рекомендації Венеціанської комісії, які треба врахувати, повідомила віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

"Ні, у тому вигляді, який зараз є, він ухвалений не буде. У нас є рекомендації Венеціанської комісії, вони є досить деталізованими, досить жорсткими, містять багато рекомендацій, які треба врахувати, і ми зараз не поспішатимемо з цим питанням, ми сядемо і спокійно почнемо напрацьовувати. Те, що має місце, - це правда, і ми будемо спокійно над ним працювати. Це не станеться цього року, це точно", - сказала Верещук на конференції у Києві у четвер.

Також вона зазначила, що до кінця року буде зареєстровано Центр відновлення миру, який опікуватиметься реєстрами, збиранням фактів та юридичною допомогою людям стосовно компенсації щодо позовів проти РФ, претензій, які накопичилися.

"Я сподіваюся, що ми працюватимемо на повну силу вже з 2022 року, ми закладаємо кошти на його діяльність, і дуже прошу долучитись до формування таких реєстрів, нам дуже важливі ваші напрацювання", - додала Верещук.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА