19:30 11.11.2021

Приблизно 83% компаній в Україні розробили плани сталого розвитку - ЄБA

2 хв читати
Приблизно 83% компаній в Україні розробили плани сталого розвитку - ЄБA

Переважна більшість компаній, що працюють в Україні (83%), мають стратегії та плани в галузі сталого розвитку - орієнтуються на задоволення життєвих потреб людей з урахуванням збереження довкілля, повідомляється в дослідженні Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА, Європейська Бізнес Асоціація, EВА), представленому у четвер на форумі EBA Sustainable Development Day.

Згідно з опитуванням ЄБА, в якому взяли участь 75 найбільших компаній-членів асоціації, 96% компаній орієнтуються на Цілі сталого розвитку ООН і мають річні бюджети для їх реалізації.

Зазначається, що майже половина компаній-респондентів (48%) інвестують від 1 до 100 млн грн щорічно в проекти сталого розвитку. Головними інвесторами є насамперед компанії паливно-енергетичного комплексу, сфери ІТ та телекомунікацій.

При цьому 48% компаній планують збільшити обсяг фінансування для цього.

Майже половина опитаних вважає, що нарощування інвестицій у проекти сталого розвитку покращує їхню ділову репутацію на міжнародній арені та спрощує доступ до міжнародного фінансування.

За даними ЄБА, питанням управління відходами приділяють увагу 81% компаній, висадки дерев - 64%, енергоефективності - 49%, екологічної модернізації підприємств - 40%.

Крім того, ЄБA представила Індекс сталого розвитку у партнерстві з НАК "Нафтогаз України" та Київським національним торговельно-економічним університетом. Інтегральний показник становить 3,17 бала з п'яти можливих, опинившись у такий спосіб у нейтральній площині. Він визначає рівень інтеграції Цілей сталого розвитку ООН у бізнес-стратегії та стратегію розвитку України.

При цьому, на думку бізнесу, інтеграція цих цілей у стратегію розвитку країни триває набагато повільніше. Компанії оцінили цей показник лише на рівні 2,91 за п'ятибальною шкалою з точки зору інтеграції соціальних компонентів, з точки зору екологічних - лише на рівні 2,67.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА