19:50 11.11.2021

Терехов пообіцяв "підняти планку Кернеса ще вище"

3 хв читати
Терехов пообіцяв "підняти планку Кернеса ще вище"

Ігор Терехов склав присягу міського голови Харкова на позачерговій сесії міськради у четвер.

"Гарантую, я буду мером усіх харків'ян незалежно від політичних та особистісних уподобань. Містяни мають знати: я відстоюватиму інтереси Харкова", - сказав Терехов, виступаючи перед депутатами після присяги.

Свій виступ він розпочав українською мовою, але після перших декількох фраз перейшов на російську, пославшись на емоції, які його переповнюють.

Терехов подякував і харків'янам, які підтримали його на виборах, і своїй команді. Однак соратників попередив, що "недоторканних немає".

"Це наша з вами спільна перемога, дякую, що не підвели. Однак хочу сказати: недоторканних немає. З тими, хто не справлятиметься із заданим нами темпом перетворень, нам не по дорозі. З тими, чия якість роботи не відповідатиме моїм вимогам і, найголовніше, очікуванням харків'ян - нам не по дорозі", - сказав Терехов.

Він пообіцяв відкриту та прозору роботу міськради.

"Харківська міськрада буде найбільш відкритою, а її діяльність - найпрозорішою. Гроші містян мають працювати і працюватимуть на користь усієї громади Харкова", - заявив Терехов.

Він закликав депутатський корпус до спільної конструктивної роботи і не використовувати міськраду як майданчик для політики та популізму.

"Кожна з фракцій міської ради може, а головне, зобов'язана зробити все для розвитку Харкова. Я відкритий для кожного. Я зроблю все, щоб наша співпраця на благо харків'ян була продуктивною... Хочу повторити те, що говорив завжди: у цій залі немає місця політиці, немає місця популізму та вузькопартійним інтересам. Давайте не витрачати час на політичні розбірки. Час та сили необхідно присвятити нашому улюбленому рідному місту Харкову", - сказав Терехов.

Він заявив, що не має наміру зменшувати темпи розвитку міста.

"За останні десятиліття завдяки зусиллям Геннадія Адольфовича Кернеса планку перетворень у нашому місті було піднято дуже високо. Моя ціль - підняти її ще вище, задати небувалий темп розвитку міста у всіх сферах його життєдіяльності", - сказав Терехов.

Він пообіцяв регулярно зустрічатися із жителями міста.

"Я доступний для всіх, кому потрібна моя допомога. Такої самої віддачі я вимагатиму від усіх моїх соратників. Постійна турбота про харків'ян - наш закон, вище якого немає нічого. Мій девіз і девіз моєї команди залишається незмінним: Харків - це круто", - підсумував Терехов.

Ігоря Терехова було обрано секретарем Харківської міськради 9 грудня 2020 року. З вересня 2015 року був першим заступником міського голови Харкова Геннадія Кернеса. До цього (з квітня 2007 року) був заступником голови Харківської облдержадміністрації, а згодом (з квітня 2019 року) - заступником міського голови Харкова.

Як повідомлялося, раніше у четвер депутати Харківської міськради більшістю голосів підтримали дострокове припинення повноважень секретаря міськради Ігоря Терехова, а міськвиборчком зареєстрував його міським головою.

31 жовтня у Харкові відбулися позачергові вибори міського голови. Їх було призначено через смерть Геннадія Кернеса, обраного міським головою на виборах восени 2020 року. За даними міськвиборчкому, явка становила 28,29%.

Увечері 1 листопада міська територіальна виборча комісія встановила результати голосування, згідно з якими секретар Харківської міськради Ігор Терехов здобув перемогу у першому турі, отримавши 146 249 голосів виборців (50,66%). За його найближчого конкурента, колишнього міського голову Харкова Михайла Добкіна, проголосували 82 008 осіб (28,41%).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА