07:51 12.11.2021

Глава МВС: Тактично визначено десять ділянок можливого підходу мігрантів до кордону

2 хв читати
Глава МВС: Тактично визначено десять ділянок можливого підходу мігрантів до кордону

На десятці ділянок, визначених найбільш уразливими у плані міграційної кризи, буде посилено всі підрозділи, що входять до структури МВС, у прикордонних регіонах мобілізуються громадські формування, зазначає міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

"Що ми бачимо в тактичному плані. Визначено приблизно десять ділянок, де може відбуватися основний підхід мігрантів до державного кордону України. Саме там посилюватимуться насамперед прикордонники, Нацгвардія, поліція", - сказав міністр у ніч проти п'ятниці в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

За словами Монастирського, у питанні мігрантів важлива консолідація всіх зусиль. Так, він повідомив, що у прикордонних областях необхідно провести навчання з територіальної оборони.

Також, як зазначив глава МВС, він дав доручення поліції мобілізувати усі громадські формування з охорони правопорядку у прикордонних регіонах. "Ці люди мають бути скликані для навчань і найближчого місяця пройти біля українсько-білоруського кордону", - додав глава МВС,

"Наша механіка буде подібна до тієї, яка була при протистоянні на литовському кордоні та на кордоні з Польщею. Тобто: визначення місць скупчення, розвідка інформуватиме…куди саме мігранти рухаються, і саме там мобільні групи перебуватимуть вже за лічені секунди", - розповів міністр.

Він наголосив, що головна мета – "не допустити масового прориву державного кордону".

За словами міністра, стратегічно необхідно облаштувати кордон з Росією та Білоруссю.

"Наше завдання – наступного року побудувати кордон між Україною та Росією, між Україною та Білоруссю. Йдеться про понад тисячу км державного кордону", - зазначив він.

Монастирський знову наголосив на недоцільності поділу структур, які входять до МВС. "Це ситуація (з мігрантами – ІФ) показує, що розділяти прикордонників, Нацгвардію, Нацполіцію та ДСНС на сьогодні недоцільно...Сьогодні якраз стоїть питання об'єднання всіх зусиль...і громадськості", - наголосив він.

Коментуючи тему можливого застосування вогнепальної зброї у питанні мігрантів, глава МВС наголосив: "Вогнепальна зброя – це не інструмент боротьби з міграційною кризою. Це – основне. Рік тому у нас була подібна міграційна криза, також з Білоруссю, коли хасиди були на кордоні з Україною , це були тисячі та тисячі людей, і ми з цим впоралися без використання вогнепальної зброї”, - нагадав Монастирський.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА