08:00 12.11.2021

Пілотований корабель Crew Dragon-3 зістикувався з МКС

2 хв читати
Пілотований корабель Crew Dragon-3 зістикувався з МКС

Американський багаторазовий космічний корабель Crew Dragon-3 компанії SpaceX із чотирма астронавтами на борту, виведений напередодні на орбіту, у п'ятницю за київським часом успішно стикувався з Міжнародною космічною станцією (МКС), повідомило NASA.

Стикування було здійснено в автоматичному режимі 11 листопада о 18:32 за часом Східного узбережжя США (12 листопада о 01:32 за Києвом) за 21 годину після запуску корабля.

До складу екіпажу Crew Dragon-3 входять астронавти NASA Раджа Чарі (командир), Том Маршберн (пілот) та Кайла Беррон, а також астронавт Європейського космічного агентства (ESA) німець Маттіас Маурер. Вони працюватимуть на станції шість місяців – до квітня 2022 року.

Запуск Crew Dragon-3 за допомогою важкої ракети-носія Falcon 9 було здійснено 10 листопада о 21:03 за часом Східного узбережжя США (11 листопада о 04:03 за Києвом) із стартового комплексу 39А Комічного центру імені Кеннеді у штаті Флорида.

Він проведений у рамках комерційної пілотованої програми NASA та контракту з компанією SpaceX, яка є розробником корабля та носія. За оцінкою американської космічної агенції, вартість кожного місця астронавта в кораблі становить близько 58 млн доларів

Це вже третій регулярний пілотований політ до МКС нового американського пілотованого корабля багаторазового використання. Перший тестовий політ у безпілотному режимі корабель здійснив 2 березня 2019 року. У рамках випробування він зістикувався зі станцією, а згодом успішно повернувся на Землю. Перший випробувальний запуск з екіпажем відбувся 30 травня 2020 року, перший та другий регулярні запуски – 16 листопада 2020 року та 23 квітня 2021 року відповідно. У вересні на МКС у рамках туристичної місії Inspiration4 побував корабель Crew Dragon із чотирма астронавтами-аматорами.

У вівторок за київським часом на Землю після відстикування від МКС повернувся екіпаж корабля Crew Dragon-2 - астронавти NASA Меган Макартур та Шейн Кімбро, астронавт ESA Томас Песке та астронавт Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) Акіхіко Хосіде. Вони провели на орбіті 199 днів. Спускова капсула корабля, з астронавтами, приводнилася 8 листопада о 22:33 за часом Східного узбережжя США (9 листопада о 05:33 за Києвом) в Мексиканській затоці на південь від міста Пенсакола (штат Флорида).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА