12:39 12.11.2021

Поліція ще не встановила, за яких обставин наркотики потрапили в організм нардепа Полякова - начальник главку Києва

2 хв читати
Поліція ще не встановила, за яких обставин наркотики потрапили в організм нардепа Полякова - начальник главку Києва

Поліція все ще відпрацьовує обидві версії загибелі народного депутата Антона Полякова: добровільне вживання наркотиків і примусове їх потрапляння в організм, зазначає начальник ГУ Нацполіції в Києві Іван Вигівський.

"Справа справді резонансна, на сьогодні ще триває досудове розслідування. Про показання Скороход (народного депутата України Анни Скороход – ІФ) ми не можемо говорити, оскільки це таємниця досудового розслідування", - сказав Вигівський в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання про те, чи дала Скороход показання, які могли би свідчити про насильницький характер смерті депутата.

"Ми маємо дві версії: потрапляння наркотичної речовини в організм шляхом самостійного вживання і під примусом", - зазначив він.

За словами керівника поліції Києва, в рамках розслідування проводиться понад 20 експертиз, отримано результати за чотирма з них.

"Ми аналізуємо і відео, і інші дані. Наразі немає підстав вважати якусь версію головною", - сказав Вигівський.

Відповідаючи на уточнювальне запитання про те, чи допоможуть висновки експертиз, які ще не завершено, прояснити ситуацію, Вигівський сказав: "Деякі – так. Крапку ставитимемо після надходження висновків усіх експертиз".

Як повідомлялося, вранці у п'ятницю, 8 жовтня, до поліції столиці надійшла інформація про те, що в Дніпровському районі столиці знайшли мертвим народного депутата Полякова. Попередньо було встановлено, що йому стало зле в таксі, його намагалися реанімувати лікарі "швидкої", але констатували смерть.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін заявив, що в крові загиблого Полякова виявили, крім метадону, домішку димедролу. "Ми завершили одну з експертиз і можемо сказати, що це метадон із домішкою димедролу, так званий вуличний метадон. Димедрол посилює дію наркотичної речовини", - сказав Єнін в ефірі "Громадського".

Заступник міністра зазначив, що цю суміш не було отримано в аптеці. Проте, за його словами, міністерство не коментує, як ці речовини потрапили в організм Полякова.

У свою чергу народний депутат Анна Скороход заявила, що Полякова вбили. 31 жовтня в ефірі каналу "Україна 24" вона сказала, що Поляков ніколи не приймав наркотиків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА