14:59 12.11.2021

ДБР повідомило нардепу Леросу про підозру за невиконання рішення суду, яке набрало чинності

3 хв читати
ДБР повідомило нардепу Леросу про підозру за невиконання рішення суду, яке набрало чинності

Державне бюро розслідувань у п'ятницю, 12 листопада, повідомило народному депутату України Гео Леросу про підозру у невиконанні рішення суду, яке набрало чинності.

Як повідомляє прес-служба ДБР, йдеться про рішення Київського апеляційного суду від 11 серпня 2021 року про визнання недостовірною і такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію, інформації про Дениса Єрмака, яку Лерос поширив у соцмережах у березні 2020 року. Суд зобов'язав нардепа спростувати поширену ним інформацію, виклавши на своїй сторінці відповідний текст, рішення суду 11 серпня 2021 року набуло чинності.

"Народний депутат України навмисно не виконав рішення суду, хоча був належним чином з ним ознайомлений і мав для цього реальні можливості", - зазначають у ДБР.

Після відкриття виконавчого провадження, накладення двох грошових стягнень, а також неодноразових попереджень про кримінальну відповідальність за умисне невиконання судового рішення, державний виконавець звернувся до ДБР із повідомленням про скоєння кримінального правопорушення.

За результатами проведення слідчих та процесуальних дій слідчі отримали достатні докази для повідомлення про підозру.

Кваліфіковано кримінальне правопорушення за ч. 1 ст. 382 КК України (невиконання судового рішення). Санкція статті передбачає покарання до трьох років позбавлення волі.

Сам Лерос уточнив, що правоохоронці вручили йому не лише підозру, а й клопотання про запобіжний захід, яке буде розглянуто у Печерському райсуді у п'ятницю, 12 листопада.

"Мені вручили ще одну підозру та клопотання про запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, яке буде розглянуто сьогодні о 17:00 у Печерському суді. Увага, за те, що не спростував пост про Дениса Єрмака! Причому моя апеляція прийнята в касації!" - написав Лерос у соцмережі Facebook.

Він також наполягає, що слідчими не було доведено, що він не виконав рішення суду.

Як повідомлялося, 29 березня 2020 року народний депутат Гео Лерос оприлюднив на своїй сторінці в Facebook декілька коротких відеозаписів, на яких людина, схожа на брата голови Офісу президента Андрія Єрмака Дениса, обговорює питання призначення на державні посади.

30 березня того самого року Спеціалізована антикорупційна прокуратура після звернення Лероса відкрила кримінальне провадження за фактом можливого вчинення корупційних злочинів при призначенні осіб до органів державної влади, а ДБР відкрило кримінальне провадження за заявою Андрія Єрмака у зв'язку з поширенням матеріалів про нібито продаж державних посад.

Провадження було відкрито за чотирма статтями Кримінального кодексу: ч. 2 ст. 190 - шахрайство, здійснене за попередньою змовою групою осіб, ч. 2 ст. 344 - втручання в діяльність державного діяча, здійснене особою з використанням свого службового становища, ч. 2 ст. 328 - розголошування державної таємниці, що спричинило тяжкі наслідки, ч. 1 ст. 364 - перевищення влади або службових повноважень співробітником правоохоронного органу. Пізніше слідство додало низку статей, за якими проводиться розслідування, - ст. 328 (розголошування державної таємниці), ст. 344 (втручання в діяльність державного діяча) і ч. 2 ст. 190 (шахрайство) КК.

11 червня НАБУ повідомило, що відкрило два кримінальні провадження за фактом публікації та змісту записів розмов Дениса Єрмака (т. зв. справа "плівок Єрмака"), одне з них відкрито стосовно керівника Офісу президента Єрмака.

Того самого дня Зеленський публічно заявив, що Денис Єрмак, який став фігурантом записів про можливу корупцію при призначенні на державні посади, "точно не брав грошей" і "просто балакун".

При цьому Лероса, який також був його позаштатним радником, глава держави назвав "аферистом".

Сам Денис Єрмак звернувся до суду з позовом про визнання недостовірною і такою, що ганьбить честь, гідність та ділову репутацію, інформації, оприлюдненої Леросом. Печерський районний суд 31 травня 2021 року відмовив у задоволенні позову, проте Київський апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції та задовольнив вимоги позивача повною мірою.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА