16:09 12.11.2021

На окупованому Донбасі постійно перебуває 2,1 тис. російських військових - головнокомандувач ЗСУ

2 хв читати
На окупованому Донбасі постійно перебуває 2,1 тис. російських військових - головнокомандувач ЗСУ

 Головнокомандувач Збройних сил України (ЗСУ) Валерій Залужний повідомляє про 2,1 тис. кадрових військовослужбовців Збройних сил РФ, які на постійній основі перебувають в окупованих РФ окремих районах Донецької та Луганської областей і воюють проти України.

"На тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей держава-агресор підтримує потужне угруповання: загальна чисельність 1 та 2 АК Південного військового округу РФ становить 35,5 тисяч осіб. Близько 2,1 тис. кадрових військовослужбовців ЗС РФ на постійній основі воюють проти України в ОРДЛО. Кадрові російські генерали та офіцери обіймають ключові командні посади", - йдеться у повідомленні, розміщеному на сторінці головнокомандувача у Facebook у п'ятницю.

За словами Залужного, російські окупаційні війська продовжують порушувати режим припинення вогню: з початку року зафіксовано 2287 обстрілів українських позицій, з яких 610 - із забороненого Мінськими домовленостями озброєння. За поточний місяць противник порушив режим "тиші" 78 разів, із них 26 - застосувавши артилерійські системи калібром понад 100 мм. "Противник посилив передові підрозділи танковими групами та активно використовує БПЛА та снайперів… Ситуація з безпекою складна, але повністю контролюється об'єднаними силами", - написав він.

"Я буваю на передовій щомісяця декілька днів. Найближчими днями - разом з міністром (оборони - ІФ) відвідаємо підрозділи, щоб поспілкуватися з військовослужбовцями та вирішити питання, які їх турбують", - додав Залужний.

Як повідомлялося, міністр оборони України Олексій Резніков та головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний перебувають у районі проведення Операції об'єднаних сил на сході країни з робочою поїздкою, за результатами якої будуть опрацьовані механізми посилення оборони держави та протидії гібридним загрозам з боку РФ у регіоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни завдали авіаудару по Бериславу, постраждали 15 осіб - голова ОВА

ТЧХУ допомагає евакуювати маломобільних громадян із прифронтових районів Харківщини

РФ намагається збалансувати ризик для своїх заводів, на яких працюють цивільні, на користь збереження уваги до лінії фронту - британська розвідка

Саудівська Аравія передала ВПП ООН $10 млн на продовольчу допомогу українцям

На війні загинув мер Лебедина Бакликов

Найближчі дні в Україні будуть дощовими й прохолодними

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА