17:13 12.11.2021

Україна має намір повертати мігрантів до Білорусі чи на батьківщину в разі прориву ними кордону – Держприкордонслужба

2 хв читати
Україна має намір повертати мігрантів до Білорусі чи на батьківщину в разі прориву ними кордону – Держприкордонслужба

Україна має намір використовувати законні механізми повернення мігрантів у разі прориву на територію України з Білорусі, повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Під час дискусії на тему "Міграційна" навала Лукашенка: цілі та інформаційне супроводження гібридної агресії проти ЄС" у п'ятницю, відповідаючи на запитання, якими будуть дії прикордонників у разі прориву мігрантів на територію України, він сказав: "Це, звісно, реадмісія, яка діє у нас із Білоруссю".

"Але ми не виключаємо того, що Білорусь може піти на такий крок, як неприйняття їх назад. У подальшому можна буде використовувати механізми примусового видворення або повернення іноземців до країни, з якої вони прибули, чи до країни їх походження, чи до третіх країн", – додав Демченко.

За його словами, ситуація на кордоні України з Білоруссю наразі залишається спокійною та контрольованою. "Ми не відзначали ні маленьких, ні великих груп незаконних мігрантів, які прибували б до кордону, або тих, які вже його перетнули. Водночас, зважаючи на ситуацію, яка складається в Польщі, у Литві, на велику кількість мігрантів, які штурмують їхні кордони з боку Білорусі, Україна також має готуватися до цього", - розповів Демченко.

Представник прикордонного відомства наголосив, що Україна має забезпечити надійну охорону свого кордону та не допустити "керованого потоку незаконних мігрантів" до країни. "Безпека українського кордону – це фактично безпека європейських кордонів", - наголосив він.

За словами представника Держприкордонслужби, для посилення кордону з Білоруссю на місце вже прибувають військовослужбовці, поліцейські та резервісти державної прикордонної служби зі спеціальною технікою (загалом передбачено близько 8,5 тисяч осіб). Їх розміщення відбувається максимально близько до лінії кордону.

Демченко додав, що наразі український кордон посилено тепловізійними комплексами та безпілотними літальними апаратами, активно збирають та відстежують інформацію розвідувальних служб та оперативних співробітників прикордонної служби. Крім того, розпочато процес нарощення захисних інженерних споруд на кордоні з Білоруссю.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА