18:55 12.11.2021

Стан здоров'я Саакашвілі дуже поганий

2 хв читати
Стан здоров'я Саакашвілі дуже поганий

Екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі, який перебуває в тюремній лікарні, поки що не припиняє голодовку, його стан здоров'я дуже поганий, заявила журналістам його фактична дружина, депутат Верховної Ради України Єлизавета Ясько після відвідування Саакашвілі в лікарні в п'ятницю.

За її словами, екс-президент готовий припинити голодовку лише в тому разі, якщо його переведуть до приватної клініки, де буде "нормальне медичне обладнання" і де зможуть подбати про його здоров'я, проте цього не відбувається.

"Стан його (Саакашвілі - ІФ) здоров'я дуже поганий. З боку Страсбурзького суду було чітко сказано, що йому необхідно надати медичну допомогу в нормальних умовах", - сказала вона, зазначивши, що в тюремній лікарні таких умов немає.

Ясько також заявила, що Саакашвілі перебуває в умовах психологічного терору, оскільки ув'язнені періодично вигукують на його адресу образи.

"Під час нашої зустрічі було чути вигуки ув'язнених, не такі гучні, але було чути. Це психологічний терор, який не покращує стану його здоров'я. Час від часу ув'язнені та кримінали кричать, вимовляють його ім'я", - сказала вона.

На думку Ясько, влада Грузії не відреагувала на слова президента України Володимира Зеленського про те, що Саакашвілі потрібна медична допомога.

Громадянин України Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його затримали в Тбілісі, після чого помістили до в'язниці у місті Руставі, де він оголосив голодовку. 8 листопада його без погодження з родичами та адвокатами перевели з в'язниці у місті Руставі до тюремної лікарні у Тбілісі (район Глдані).

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Представники грузинської влади неодноразово заявляли, що затримають його одразу, щойно він перетне кордон. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення сфальшованими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА