21:03 12.11.2021

Мережі "Укренерго" готові до ОЗП 2021/22 – компанія про висновок Держенергонагляду

2 хв читати
Мережі "Укренерго" готові до ОЗП 2021/22 – компанія про висновок Держенергонагляду

НЕК "Укренерго" отримала висновок Держінспекції енергетичного нагляду про готовність до роботи в осінньо-зимовий період (ОЗП) 2021-2022 років, повідомила компанія на сайті в п'ятницю.

"Документ підтверджує, що НЕК "Укренерго" вчасно та в повному обсязі виконала всі заплановані на цей період заходи з підготовки магістральних мереж до роботи в ОЗП", – йдеться у повідомленні.

Водночас НЕК уточнила, що висновок Держенергонагляду вона отримала першою серед компаній електроенергетичного сектору.

"Розробка комплексу різноспрямованих заходів та їх реалізація дає змогу вчасно підготувати систему передачі до роботи в умовах підвищеного навантаження, вжити превентивних заходів для запобігання порушенням у роботі мереж, а також оперативно реагувати у разі надзвичайних ситуацій", – зазначив в. о. члена правління, директор з експлуатації та розвитку мереж НЕК Олексій Брехт, слова якого наводить прес-служба.

У повідомленні наголошується, що за десять місяців поточного року ремонтну кампанію "Укренерго" на повітряних лініях виконано на 120%, на підстанціях – на 103%.

Зокрема, замінено понад 3 тис. ізоляторів, 47 залізобетонних опор, 70 тонн грозозахисного троса, відремонтовано 69 компресорів, сім автотрансформаторів 220-750 кВ, два трансформатори 35 кВ, 55 вимикачів 220-750 кВ та 333 вимикачі напругою від 154 кВ і нижче.

Згідно з інвестиційною програмою, також здійснено технічне переоснащення мереж і за власні кошти компанії сформовано аварійний запас обладнання, паливно-мастильних, будівельних та інших матеріалів на суму близько 50,3 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА